Marko Ljubiša Kan: Vođa Budvanske kriminalne grupe

Nastavak feljtona o pripadnicima kriminalnih grupa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/ You Tube

Marko Ljubiša Kan je vođa budvanske organizovane kriminalne grupe, koja tesno sarađuje sa Škaljarskim klanom i koji je, kao mačka sa devet života, više puta preživeo pokušaje ubistava. On je tokom 2011. godine bio uhapšen u Srbiji, zbog pokušaja ubistva 1997. godine u Crnoj Gori. Aktivno učestvuje u krijumčarenju narkotika, a nelegalno stečen novac ulaže u legalne tokove izgradnjom stanova u Beogradu.

Kana su, nepoznati napadači, pokušali iz vatrenog oružja da ubiju u junu 2009. godine i u martu 2013. godine. Zadobio je teže povrede u oba slučaja. Bio je blizak sa grupom Luke Bojovića, a njegov prevashodni zadatak bio je krijumčarenje kokaina iz zemalja Južne Amerike do Evrope i njena dalja distribucija. Ostvario je saradnju i sa Barskom grupom i sa pokojnim Dedovićem i Škaljarima.

Novi mafijaški obračun: Upucan još jedan pripadnik škaljarskog klana!

 

Ljubiša,  Goran Đuričković i Goran Radoman organizovali su likvidacije više ljudi u novembru 2014. godine u Valensiji, u Španiji, zbog 240 kg narkotika, oko čega i počinje sukob i podela između Kavačkog i Škaljarskog klana.

Bliski saradnici “škaljarskog klana” u paranoji



Izvor: Objektivbh.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar