Dečak rođen sa 920 grama

“On mi je jedina uspomena na suprugu”: Muž preminule porodilje Brankice otkrio u kakvom je stanju BEBA

"On leži na intenzivnoj nezi i zaista bi bilo opasno da dođe do bilo kakvog kontakta"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Facebook/Printscreen

Dečak koji je prevremeno rođen sa samo 920 grama, a kome je majka odmah posle porođaja u KC Niš umrla od posledica koronavirusa, dobio je ime Aleksandar.

Beba je stabilno i još se nalazi u inkubatoru i pod stalnim je nadzorom lekara, piše Informer.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njegov tata Branislav Ivanović kaže da se svaki dan moli da mu se sin oporavi i dođe kući. Kako kaže, to mu je jedina uspomena na pokojnu suprugu Brankicu.

“Svakog dana idem u Klinički centar da saznam kako mi je sin. Sada je samo važno da on ojača. Ne smem da ga vidim zbog epidemije. On leži na intenzivnoj nezi i zaista bi bilo opasno da dođe do bilo kakvog kontakta, do, ne daj bože, infekcije ili bolesti. Izdržaću, biću strpljiv, on mi je sve što imam. Čekam dan da izađe iz bolnice, da zajedno odemo kući”, kaže Ivanović.

Iz dana u dan, dodaje, vidi se neki pomak, ali je još rano za prognoze. Ipak, najvažnije je da nema pogoršanja.

“Kažu da ide nabolje i da je borac. Svi lekari su uz njega, svi čine sve što je do njih. Još je u inkubatoru, jer je rođen na početku sedmog meseca i imao je svega 920 grama, ali sada lepo napreduje”, kaže sagovornik.

Kum je, kaže, izabrao ime za malog borca.

“Moj i Brankičin sin se zove Aleksandar. Ime mi se baš dopalo, a verujem da bi se svidelo i njegovoj mami. Teško je sve ovo. Ona mi mnogo nedostaje i mnogo me sve boli. Voleli smo se najviše na svetu i bili smo srećni, puni planova. Ali opet, moram da budem jak i da budem uz svog sina”, poručuje neutešni Ivanović.

Podsetimo, nesrećna žena neposredno pre smrti bila je negativna na koronavirus. Uspela je da se izbori sa zarazom, ali je došlo do komplikacija. Zbog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja a da bi spasli bebu, lekari su je 27. jula uveče porodili carskim rezom na samom početku sedmog meseca trudnoće. Rođen je dečak koji je odmah smešten u inkubator. Srećom, njegov test na koronavirus bio je negativan.

Lekari: Beba je stabilno, borba traje

Mali Aleksandar star svega 12 dana i dalje se nalazi u inkubatoru u KC Niš u dečjoj klinici na intenzivnoj nezi. Kako kažu lekari, njegovo stanje je stabilno.

“Borba još traje. Nadamo se najboljem ishodu. On je stabilno i važno je da nema pogoršanja. Pod stalnom je prismotrom lekara na čelu sa neonatolozima. Borba nam predstoji, ali mi svi navijamo za njega jer je hrabar i veliki borac”, kažu u KC Niš.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar