Pajkić je upoznao Isidoru dok je bila još devojčica: Treći susret sam izbegao, ne znajući da mi je SUĐENA

Sada već legendarnja književnica , brak sa Nebojšom nazivala je "umetnički projekat"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:e-stock/D.Milutinovic

Naša poznata književnica Isidora Bjelica umrla je danas u 52. godini, nakon duge i teške borbe sa kancerom…

Za života Isidora je često isticala da joj je najveću podršku u borbi sa opakom bolešću pružao njen suprug Nebojša Pajkić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj skladan par 25 godina je živeo u bračnoj zajednici, iz koje su dobili sina Lava Grigorija i ćerku Vilu Evanđelinu.

Nebojša je jednom prilikom govorio o tome kako je upoznao Isidoru. Ta priča datira iz doba kada je književnica bila još devojčica, a on joj je tada, kako kaže dodao loptu.

foto:ScreenShot/Youtube

“Drugi put smo oboje bili u avionu koji je padao iznad Sarajeva. Kasnije smo rekonstruisali taj događaj. A treći susret sam izbegao, ne znajući da mi je mala Dimitrijeva, kako sam tada govorio, suđena”, dodao je uz osmeh Pajkić.

“Vodila sam jedan od najradikalnijih art klubova u Sarajevu, sa sve krevetima, što u to vreme nije postojalo ni u Njujorku. Dolazili su umetnici iz cele Jugoslavije, svi koji nešto znače, ali ne i Nebojša, koji je u to vreme pisao scenario za film “Pismo-glava”, nadovezala se Bjelica.

Prilikom jedne posete Sarajevu, Nebojšu su pozvali u Isidorin klub.

“Prijatelj kod kog sam došao rekao mi je da klub drži Dimitrijeva ćerka, da je to nešto potpuno novo, da moram videti, a ja sam pomislio da mi neće jedna balavica prodavati avangardu”, završio je prisećanje Pajkić.

“Tvrdili su da ekscentrici kakvi smo mi neće sastaviti ni 16 dana zajedno. Čak je i moja majka sumnjala, ubeđena da će se umetnički projekat , kako sam nazvala naš brak, raspasti kada dođu deca”, govorila je Isidora prošle godine o svom braku.

Iako su se u medijima pojavila razna nagađanja i tvrdnje o krahu njihovog braka, oni su živeli srećno i u ljubavi, kako zavet i nalaže, dok ih smrt ne rastavi…

M.M.



Izvor: Objektiv.rs, Gloria

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar