Albanska manekenka provocirala srpskog vozača, puštala mu albansku muziku, Uber je kaznio

Uber je kasnije ugasio nalog manekenki na svojoj platformi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Albanska manekenka Lorena Haliti objavila je na Tviteru da je, tokom vožnje Uberom, srpskom vozaču puštala albanske pesme.

Uber je kasnije ugasio nalog manekenki na svojoj platformi, a ona je tu kompaniju optužila da podržava ksenofobiju i etničku diskriminaciju.

Kako objašnjava B92, vozač Ubera požalio se poslodavcima manekenke zbog “direktne provokacije”, navodeći da takav postupak manekenke nije bio u redu jer je on profesionalno i korektno obavljao svoj posao, dok je ona po imenu i prezimenu prepoznala da je reč o Srbinu.

On je u žalbi istakao da je Haliti obajvila na Tviteru kako je “upravo srpskom vozaču puštala albansku muziku”, i dodala smajli.

U mejlu žalbe naveo je i da je odnos Albanije i Srbije još veoma osetljiva tema, kao i da je u ratu izgubio oca i da je siguran da bi u suprotnoj situaciji, da je on njoj puštao srpske pesme, ona još brže uputila žalbu kompaniji Uber.

“Zamislite svet gde Nemac pušta nacističku muziku, jevrejskom vozaču? Ili gde osoba iz Turske pušta tursku muziku vozaču iz Jermenije”, upitao je on.

Kako navode mediji, nakon što se priča proširila i nakon što je Uber ugasio nalog manekenki na njihovoj platformi, ona je obrisala tvit u kojem se hvalila svojim postupkom.

Manekenka tvrdi da “Uber podržava ksenofobiju i etničku diskriminaciju” i da su je zato zabranili.

“Neću više da ćutim. Vaš srpski vozac podneo je žalbu mom poslodavcu zato što sam slušala albansku muziku u toku vožnje. Nastavili ste da podržavate ksenofobiju i etnicku diskriminaciju zabranjujući me bez ikakave istrage. Ovo je odvratno i nepodnošljivo”, napisala je ona.

Kao i u slučaju kada je pevačica Dua Lipa na društvenim mrežama objavila fotografiju “velike Albanije” tražeći od Epla da se Kosovo nađe na njihovoj mapi, a zatim, gostujući u jednoj emisiji preporučila voditelju da proba albanski specijalitet – ajvar, i ova objava izazvala je dosta komentara.

“Zaslužila si”, “Kosovo je Srbija”, “Ostavi se mreža”, “U tvom obrisanom tvitu se jasno vidi da ti je bila namera da provociraš vozača”, “Bravo za Uber”, “Ućuti, nisi u pravu” – bili su samo neki od komentara na objave manekenke, dodaje B92.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar