“Filma neće biti dok ja ne budem potpuno zadovoljan”: Režiser “Dine” na velikim mukama

Problemi su nastali nakon što je snimanje završeno, ali je Vilnev odlučio da bi neke scene trebalo ponovo snimiti na novi i bolji način

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Jedan od najiščekivanijih ovogodišnjih filmova je “Dune” (Dina) reditelja Denisa Vilneva koji se proslavio režijom filmova “Sicario” i “Dolazak” a poslednji film bio mu je “Blade Runner 2049”.

Posle toga, kompanija Warner Bros dala mu je u ruke legendarnu naučno-fantastičnu knjigu Frenka Herberta “Dina” sa željom da je prenese na veliko platno, na što je Vilnev pristao, ali pod uvslovom da filmsku ekranizaciju snimi u dva dela. Prvi deo, u kojem glavne uloge imaju Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Džoš Brolin i Oscar Ajzak, trebalo bi da počne da se prikazuje 18. decembra ali zbog pandemije koronavirusa nije sasvim sigurno da će do tada film biti završen.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Problemi su nastali nakon što je snimanje završeno, ali je Vilnev odlučio da bi neke scene trebalo ponovo snimiti na novi i bolji način.

“Nisam znao da će tada započeti pandemija. Raspored mi se zbog toga raspao. Dozvoljeno nam je da se za nekoliko nedelja vratimo na snimanje tako da ćemo u finišu morati da sprintamo kako bismo završili film na vreme”, izjavio je Vilnev za portal IndieWire.

Osim toga, montaža filma mu je veliki problem jer se on nalazi u Montrealu a ostatak filmske ekipe u Los Anđelesu. Mislio je da će biti moguće montirati film na daljinu sarađujući s montažerom Džoom Vokerom. Međutim, shvatio je da je to jako težak proces.

“Shvatio sam da je montaža nešto kao sviranje muzike s nekim, a tada s tom osobom moraš da budeš u istoj sobi. Ima nešto u interakciji, ljudskoj interakciji, spontanosti, energiji u sobi. Nedostaje mi to što nisam u istoj sobi sa montažerom, to mi je vrlo bolno”.

Voker je radio s Vilnevom na njegovim filmovima “Sicario”, “Dolazak” “Blade Runner 2049” i sada na filmu “Dina”. Vilnev kaže da je montažer na neki način i psihijatar jer “on se nosi s mojim opsesivno-kompulzivnim poremećajem, mojim napadima panike, mojim strahovima kao i s mojom srećom. Ubuduće, ako se nešto poput ovog ponovo dogodi, želim da je moj montažer kraj mene”, zaključio je Vilnev.



Izvor: Objektiv.rs, Headliner

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar