Mikelsen jedini može da parira Hopkinsu: Producentima se nije sviđao, hteli su da Hanibala igra Hju Grant

Autor serije "Hanibal" je ispričao koliko je teško bilo naći pogodnog glumca za ulogu Hanibala Lektora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Serija “Hanibal” je brzo postala kultna, a danski glumac Mads Mikelsen je pokazao da je jedini koji može da parira Antoniju Hopkinsu, kada je reč o ulozi doktora Lektora.

Međutim, autor serije Brajan Fuler se mesecima borio sa producentima kako bi Mikelsen dobio ulogu. Rekao je da je bilo najteže odrediti ko će glumiti poznatog filmskog lika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Dugo smo se borili sa producentima, mi smo želeli Madsa, a oni nisu mogli da ga zamisle kao zvezdu jedne serije. Naime, želeli su nekog popularnog, gluma im nije bila toliko bitna i čini mi se da su hteli isključivo da jedan američki glumac igra Hanibala, ali nisu priznali. Želeli su Džona Kjuzaka, mislili su da će to baš iznenaditi gledaoce i doneti gledanost. Ja sam im rekao da ponude Kjuzaku, a kad on on odbije da možemo da zovemo Madsa. Međutim, ni tada nisu želeli glumca iz Evrope”, rekao je Fuler i dodao:

“Zatim su ulogu želeli da daju Hju Grantu, ali ih je odbio, što sam znao da će se desiti. Čak četiri meseca nakon što je Hju Densi (Vil Grejam) dobio ulogu mi smo i dalje tražili Hanibala.”

Zatim je lično otišao u upravo NBC televizije i zahtevao da daju ulogu Madsu Mikelsenu, zato što je, kako je Fuler rekao, najbolji glumac i zato što će najbolje odigrati ulogu, tek tada su pristali.

Fuler je bio potpuno upravu, ne možemo ni da zamislimo kako bi kultna serija izgledala da je doktora Lektora igrao Hju Grant ili Džon Kjuzak.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar