Isplivao potresan snimak: Oca devojčice NA SAMRTI policija brutalno odvukla od njene postelje (VIDEO)

"Dok su me odvlačili od njenog kreveta, držala me je za prst"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Daily Mail/Printscreen

Oca devojčice (6) na samrti policija je na silu izbacila iz njene sobe u bolnici na severu Engleske, nakon što mu je rečeno da će biti skinuta sa aparata za održavanje života, piše Dejli Mejl.

Ovaj britanski list nedavno je došao do prošlogodišnjeg snimka policijske kamere teškog za gledanje na kom se vidi kako Rašida Abasija (59) policajci brutalno izvlače na hodnik dok ga jedan od njih drži za vrat. U tom trenutku je Abasis tešio ćerku Zajneb, zajedno sa sinom i suprugom koju su policajci takođe izneli kada je krenula da im se suprotstavi. Rašid se u jednom trenutku žali na bolove u srcu, a policajci odbijaju da ga puste da uzme lekove koji mu se nalaze u džepu. Posle privođenja ocu je ukazana medicinska nega nakon čega je pušten.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Dok su me odvlačili od njenog kreveta, držala me je za prst”, rekao je Rašid za Dejli Mejl i dodao da je porodica pokrenula tužbu protiv policije za nezakonito hapšenje.

Oboje supružnika su bivši lekari, dok je Rašid radio za Državnu zdravstvenu službu (NHS) 30 godina.

Devojčica je bolovala od retkog genetskog poremećaja zvanog Niman-Pakova bolest koja izaziva respiratorne probleme. Preminula je 16 septembra prošle godine, nakon tri nedelje pravne borbe roditelja sa bolnicom i tri dana pre nego što je trebalo da bude donesena odluka o skidanju sa respiratora.

Roditelji su pre incidenta bili u žustroj raspravi sa doktorima koji su lečili malu Zajneb i insistirali da je u tom trenutku bilo najbolje da je puste da umre. Oni se nisu slagali sa tim i predlagali su terapiju steroidima, koja se pokazala efikasnom prethodna dva puta kada se stanje devojčice pogoršalo, a otac je navodno odgurnuo jednog lekara pre nego što se uputio ka ćerkinoj bolničkoj postelji.

“Slike govore same za sebe. Ponašali su se kao varvari, nisu hteli da slušaju. Moju ćerku su osudili na smrt pola sata pre nego što su stigli”, komentarisao je Abasis intervenciju policije i spomenuo da mu je policajka u jednom trenutku rekla da se “ponaša kao životinja”.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar