Obavezno pročitajte pre nego što krenete na Adu: Ne koristite OVO SREDSTVO po jakom suncu, opasno je

Lekari upozoravaju na posledice dezinficijenasa na bazi alkohola

Foto/Tanjug/Nikola Anđić

Iako je preporuka da svakodnevno koristimo što više gelova na bazi alkohola, oni zapravo mogu u dodiru sa svetlošću da postanu opasni te da izazovu pojavu opekotina i plikova.

Lekari iz Velike Britanije su upozorili ljude da ukoliko izlaze na najjače sunce, obično u popodnevnim satima, izbegavaju korišćenje dezinficijensa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Umesto ovih sredstava za dezinfekciju, stručnjaci preporučuju upotrebu sapuna i vode.

Foto/Tanjug/Nikola Anđić

“Ako ćete duže vreme provoditi na na jakom suncu, upotreba gelova za ruke na bazi alkohola mogla bi da urzokuje štetu na vašoj koži. Iako uzrok ove reakcije još nije u potpunosti shvaćen, poznato je da alkohol može pogoršati ekcem, baš kao i izlaganje suncu”, kazala je doktorka Simran Deo za Miror.

“Ako intenzivno češete ekcem ili male plihove koji se često stvaraju nakon česte upotrebe alkoholnog gela, to može dovesti do infekcije, koja može izgledati poput opekotine, dok područje postaje crveno, vlažno i gornji sloj kože počinje da se ljušti”, opisala je simptome infekcije.

Dakle, izbegavanje dezinfekcionih sredstava na bazi alkohola je posebno važno za osobe koje već imaju dermatološke probleme.

Izvor: Index.hr

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar