Od pikapa do kampera: eBussy menja šasiju po potrebi, ali i položaj volana (VIDEO)

Modularno vozilo naći će se na evropskom tržištu 2021.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen Youtube / ElectricBrands

Nemačka kompanija Electric Brands, radi na kombiju koji je očigledno inspirisan kultnim VW Bus modelom.

Za razliku od originala, njihova varijanta je potpuno električna i nazvana je eBussy. Međutim, eBussy je mnogo više od nostalgičnog dizajna upakovanog s novim tehnologijama. To je modularno i prilagodljivo vozilo koje poseduje 10 različitih stilova šasije – od minivana, preko pikapa, do kampera.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Još jedan interesantan detalj je mogućnost pomeranja volana po kontrolnoj tabli! Upravljač može da se jednostavno i za nekoliko sekundi prebaci s leve na desnu stranu, ili čak da se postavi na sredini.

Solarni krov

Što se tiče performansi, osnovna varijanta, sa 10 kWh baterijom, omogućava oko 180 km vožnje, što je sasvim dovoljno za dnevne potrebe po gradu.

Postoji varijanta vozila sa solarnim krovom, koja značajno povećava autonomiju bez potrebe za klasičnim e-punjenjem. U ponudi je i verzija sa dodatnom baterijom (30 kWh), kada se autonomija povećava na oko 550 km.

Osnovna varijanta eBussy vozila koštaće 15.800 evra, dok će cena najskupljeg modela, off-road kampera biti 33.309 evra. Očekuje se da će naći na evropskom tržištu sledeće godine.



Izvor: PCPress.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar