Često imate želju da nešto GRICKATE u sitne sate? Evo na kojih 6 načina možete da pobedite NOĆNU glad

Ova loša navika može vrlo lako da se suzbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Kako biste uspeli da skinete višak masnih naslaga neophodno je da nađete način kako da sprečite nekontrolisano unošenje praznih kalorija u večernjim časovima.

Konzumiranje hrane bogate šećerima i mastima kasno noću je najbrži način da povećate svoju kilažu i obim struka, a to ne želite da se dogodi!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predstavljamo vam 6 saveta koji će vam pomoći da izbegnete noćno iskušenje u vidu grickanja hrane u sitnim satima.

Ograničite ugljene hidrate

Foto/Unsplash/Neonbrand

Ukoliko je vaš poslednji obrok u toku dana bio previše bogat ugljenim hidratima, to će dovesti do brzog pada energije i apetita, zbog čega ćete ponovo biti gladni baš pred odlazak na spavanje. Ukoliko jedete previše belog hleba, testenina, prostih šećera, izazvaćete stimulaciju apetita. Umesto toga, napravite večeru bogatu proteinima sa samo malo ugljenih hidrata kakve nalazimo u integralnom pirinču. To će vas dovoljno zasititi.

Nemojte da držite nezdrave grickalice u kući

Foto/Pixabay/avantrend

Ako ste skloni tome da jedete u sitne sate čips, smoki i ostale nezdrave grickalice, jedino rešenje kako biste se osigurali da nećete pokleknuti je da ih nemate u kući! Naviknite se da tu vašu lošu hranu, ako već ne možete da potpuno iskorenite, konzumirate samo na ulici, ali nikada u svom domu.

Ne preskačite obroke

Foto/Freepik/Freepik

Najveća greška koju možete da napravite je da u toku dana preskočite jedan ili dva obroka. Poželjno je da imate 4 do 5 obroka u toku dana sa velikim udelom proteina. Ako se pridržavate ovog pravila, nećete imati želju da nekontrolisano jedete u toku noći.

Popijte čašu mleka

Foto/Pixabay/congerdesign

Mleko sadrži kazein, vrstu proteina koji dovodi do sporog oslobađanja aminokiselina u krvotok. Čaša mleka ne samo da će vas zasititi i poboljšati rast mišića tokom noći, već je mleko bogato i aminokiselinom triptofan, koja utiče na to da bolje zaspite.

Ostanite hidrirani

Foto/Pixabay/flyupmike

Nije retka pojava da se osećaj žeđi pogrešno tumači kao glad. Ako mislite da ste gladni, popijte prvo veliku čašu vode i sačekajte 20 minuta. U dosta slučajeva time „gladni“ ljudi zadovolje svoje potrebe i tako posegnu za užinom bogatom kalorijama.

Užinajte neko povrće

Foto/Pixabay/jaquisosa

Ako baš ništa od saveta ne pomaže i morate da nešto gricnete potrudite se da to bude bar zdravo. Povrće poput sirove šargarepe ili paprike pružaju vam dobru dozu vitamina i zdravih masti koje mogu da vas zasite pred spavanje. Važno je da izbegavate slatkiše poput sladoleda, keksa i čokolade.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar