Evropska unija se oglasila o navodnom nacrtu sporazuma Beograda i Prištine

"Nakon što je dijalog obnovljen na najvišem nivou, nastavlja se serijom sastanaka na ekspertskom nivou"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Portparol visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Peter Stano izjavio je danas da su netačne medijske spekulacije o tome da će na sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Briselu biti predstavljen nacrt sporazuma prema kojem se očekuje da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

On je za Glas Amerike rekao da EU ima pravilo da ne komentariše medijske spekulacije, ali da bi on u ovom slučaju želeo da “eksplicitno odbaci” spekulacije u vezi sa sutrašnjim sastankom eksperata i temama tog sastanka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Nakon što je dijalog obnovljen na najvišem nivou, nastavlja se serijom sastanaka na ekspertskom nivou, što je deo tekućeg procesa. Sutrašnja agenda će uključiti pitanja raseljenih i ekonomske saradnje”, rekao je Stano.

Beogradske “Vecernje novosti” objavile su u utorak uveče, pozivajući se na diplomatske izvore, da će delegaciji Beograda koja u četvrtak putuje na razgovore sa Miroslavom Lajcakom i predstavnicima prištinskih institucija u sedištu Evropske unije biti uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma, koji podrazumeva de fakto priznanje Kosova od Srbije.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar