Eliminišite nakupljeni stres i utonite u san: 4 tehnike iz sveta HIPNOZE koje omogućavaju da brže ZASPITE

Dovedite se u stanje potpune relaksacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Ann Danilina

Manjak sna duboko utiče na raspoloženje pojedinca, kao i na mogućnost osobe da izlazi na kraj sa stresnim okolnostima.

Ukoliko spadate u 33-45% ljudi koji imaju problem sa spavanjem, možda će vam praktični saveti iz sveta hipnoze rešiti problem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Proces hipnoze započinje učenjem da smirite sebe, a onda trenrate vaš mozak da se fokusira na ono što želite – u ovom slučaju na san i spavanje.

Predstavljamo vam 4 tehnike koje se u hipnozi koriste kako bi se lakše utonulo u san:

Foto/Pexels/Andrea Piacquadio

1. Disanje

Duboko disanje utiče na nerve koji pomažu svačijem mozgu da bude u stanju relaksacije, piše Body and Soul.

Boks disanje je jednostavna tehnika, koja se sastoji iz samo četiri koraka: 1. polako izdahnite vazduh 2. polako udahnite vazduh kroz nos brojeći do četiri 3. zadržite dah brojeći takođe do četiri 4. izdahnite na usta brojeći do četiri

Koristite ritam vašeg disanja kao pomoć pri vizuelizaciji i pokušajte da, dok izdišete vazduh, u svojoj glavi zamišljate reč “san”.

2. Skener celog tela

Zamišljajte kako vam se mišići i nervi čitavog tela opuštaju – od prstiju na nogama, pa sve do glave. U glavi stvorite sliku kako se svaki deo vašeg tela priprema za mirnu fazu. Ukoliko to nije dovoljno, predlog je da zamislite da je svaki deo vašeg tela obmotan najudobnijim ćebetom, koje vas čini srećnim i opuštenim i koje se pomera od nogu, pa sve do vašeg vrata i ušuškava vas.

Foto/ Pixabay/ ColiN00B

3. Ugasite svetlo… u vašem umu

Isto kao što gasite svetlo u svojoj kući, zamišljajte da gasite svetlo u sebi. Storite sliku gomile prekidača u svom umu, koje gasite jedan po jedan, kako sve dublje tonete u san.

4. Vizualizujte opuštajuće scene

Zamislite kako plutate opušteno u vodi. Na osnovu toga zamislite kako terate sve brige koje su vas umarale tokom dana i kako dolazite polako u stadijum noćnog mira. Pokušajte da se zamislite kako ležite na oblaku koji leti visoko u nebo sve više i više.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar