Facebook Messenger dobio opciju koju smo dugo čekali! Privatne poruke nikad sigurnije (VIDEO)

Kompanija uvela biometričku zaštitu popularne aplikacije

Foto / Unsplash / Tim Bennett

Milioni ljudi širom Srbije i sveta svakodnevno koriste Facebook Messenger u komunikaciji s prijateljima, porodicom ili kolegama. Ali, kao i u slučaju drugih aplikacija, ukoliko se neko dokopa vašeg telefona ne postoji način da ga zaustavite u čitanju privatnih prepiski.

Srećom, Facebook je uvideo potrebu za novom zaštitom svojih korisnika i predstavio opciju App Lock, koja je stigla s poslednjim apdejtom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ona aktivira biometričku proveru prilikom aktivacije Messengera. To znači da ako koristite iPhone i FaceID, ova opcija biće pridodata vašem nalogu. S druge strane, Android korisnici moći će da dodaju proveru otiska prsta (ukoliko postoji na uređaju).

Sigurna zaštita

“App Lock predstavlja još jedan nivo zaštite vaših privatnih poruka i sprečava ljude da im pristupe. Možete biti spokojni da ih niko neće pročitati ako pozajmite telefon”, objasnio je Džej Salivan iz Facebooka.

U ovom trenutku, nova opcija dostupna je samo iOS uređajima, a iz kompanije uveravaju da će stići na Androide u narednim mesecima.

Kako da aktivirate App Lock?

Prvo proverite da li ste preuzeli najnoviju verziju Facebook Messengera. Potom aktivirajte aplikaciju i kliknite na opciju “Privacy Settings”. Tamo se nalazi dugme za uključivanje/isključivanje App Locka.

Ukoliko je aktiviran, uređaj će vašem Messenger nalogu pridodati koju god zaštitu da imate (FaceID ili TouchID).

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar