Izgubljen u prošlosti: Ovaj grad je ZAMRZNUT u vremenu, stanovnici još žive kao u 14. veku (VIDEO)

Nikada nisu ratovali, niti su ikada videli kako izgleda epidemija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/Stef Hoffer

Verovatno niste znali da na ovom neobičnom svetu u kojem živimo postoji grad čiji se stanovnici i dalje ponašaju kao da je period između 14. i 17. veka.

Drevni grad Fenghuang se nalazi u jugozapadnom delu pokrajine Hunan u Kini, u podnožju planine duž obale Tuo Jiang reke.

Grad je izuzetno dobro očuvan i netaknut modernizacijom. U njemu se već vekovima čuvaju drevne tradicije, jedinstveni jezik, običaji, umetnost, kao i arhitektonska zdanja koja su izgrađena još za vreme Ming i King dinastija.

Ovaj jedinstveni grad čak i danas izgleda kao što je izgledao u periodu od 14. do 17. veka. U staroj gradskoj jezgri je sačuvano preko 200 drevnih stambenih zgrada, nekih dvadesetak velikih i malih ulica, drevne uličice i prolazi, kao i stare gradske zidine, drevna gradska vrata, stari bunari, mostovi, hramovi…

Grad Fenghuang je dodan na popis Svetske baštine UNESCO 2008. godine, a neki mediji su ga tada proglasili i najlepšim gradom u Kini.

Zbog jedinstvenog geografskog položaja, Fenghuang već stolećima zaobilaze ratovi ili prirodne katastrofe. Čak i za vreme rata protiv japanske invazije Fenghuang je ostao slobodan grad, a i sledećih 50 godina je pošteđen velike izgradnje koja je zahvatila veliki deo Kine.

Kao što su ljudi iz samog grada negovali ovu izuzetno vrednu baštinu, tako je i vlada sprovela strogu kontrolu nad svim građevinskim aktivnostima i na taj način uspešno očuvala autentičnost ovog jedinstvenog grada.

Kriju zašto neće da pričaju: U ovom selu meštani 400 godina komuniciraju SAMO zviždanjem (VIDEO)



Izvor: Pixelizam.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar