TAMNA SENKA: BMW predstavio ekskluzivni X7 za kolekcionare s dubokim džepom (FOTO)

Edicija Dark Shadow biće proizvedena u svega 500 primeraka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: BMW

Ne samo da su veliki SUV modeli, uprkos sve strožijim ekološkim normama, i dalje izuzetno popularni, već na tržištu očigledno ima dovoljno prostora i za njihove specijalne edicije.

Tako je BMW predstavio svoj najveći model iz “X porodice” – X7, u specijalnoj, limitiranoj ediciji Dark Shadow, kojih će biti proizvedeno svega 500 primeraka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svaki od pomenutih 500 primeraka biće “finiširan” u Frozen Arctic Grey metalik sivoj boji, koja do sada nije bila deo BMW-ove palete, dok će neki od elemenata, poput završetaka izduvnih cevi, “bubrega” i krovnih “šina” biti u sjajno crnom finišu.

“Grdosija” od dve tone

Ova edicija bazirana je na trenutnoj “perjanici” – verziji X7 M50i, što će reći da koristi 4.4-litarski V8 twin-turbo benzinac od 530 KS, koji je “uparen” sa 8-stepenim automatskim menjačem.

Kao i kod većine “X” modela, snaga se od menjača prenosi na sva četiri točka u okviru BMW-ovog xDrive sistema, s tim da uz elektronski M Sport diferencijal, X7 u ovoj verziji može poslati i do 100% obrtnog momenta na zadnje točkove, prečnika 22 inča.

Fabrički podaci govore da ubrzanje ove “grdosije” od preko dve tone do 100 km/h iznosi svega 4,5 sekundi, dok je maksimalna brzina, već tradicionalno, limitirana na 250 km/h.

Surround sistem

Kada je reč o enterijeru, BMW je za Dark Shadow ediciju pripremio plavo-crnu kombinaciju merino kože, kao i teget plavu nijansu alkantare.

Ljubitelji dobrog zvuka obradovaće činjenica da je u Dark Shadow ugrađen Bowers & Wilkins Diamond surround sistem.

Kako je najavljeno, cena BMW X7 Dark Shadow edicije startovaće od oko 125.000 evra u Nemačkoj, ali treba naglasiti da dosta zavisi od zemlje, odnosno, tržišta na kojem se bude prodavao, budući da u Americi, recimo, kreće od 119.495 dolara. Prve isporuke predviđene su za kraj avgusta…



Izvor: TopSpeed.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar