Smanjeni libido kao posledica STRESA: Volim svog dečka, ali sam uvek previše iscrpljena za “akciju”

Kriza koja može da dovede do ozbiljnih problema u vezi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/Racool_studio

Stres je uzročnih brojnih problema, kako mentalne i zdravstvene prirode, tako i seksualne.

Upravo zbog toga se jedna anonimna žena obratila za pomoć kliničkom psihologu Džou Lamblou, koji je i specijalista za probleme u vezi i braku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ona je tražila savet kako da prebrodi seksualnu krizu sa svojim partnerom, u koju je zapala zbog stresa…

Foto/Freepik/yanalya

“U vezi sam sa svojim dečkom već tri godine i stvarno ga mnogo volim. Međutim, prethodnih šest meseci trpim velike pritiske na poslu, što se odražava i na moj seksualni život”, kaže ova žena.

Ona dodaje da je stres na poslu uzrok što se oseća stalno umorno, iscrpljeno, neraspoloženo, pa i nezainteresovno za seks, prenosi Body and Soul.

Kaže da njen dečko sve to razume, ali da i dalje pokušava da inicira seks, što nju jako iritira.

“Jednom prilikom smo se žestoko posvađali oko toga, a iako smo se na kraju pomirili, vidim da ne postoji rešenje na vidiku. Nije da ja ne želim da imam seksualne odnose, već je nivo mog libida definitivno opao”, zaključuje ona.

Foto/Freepik/yanalya

Psiholog je odgovorio da nema sumnje da stres i umor mogu da dovedu do ovakvih stvari i da je najvažnije da ona sa svojim partnerom uvek razgovara o svemu što je muči i o svim svojim osećanjima.

“Kada osoba ima smanjeni libido, ona se oseća krivo zato što smatra da je pod pritiskom. A druga osoba koja često inicira seks i biva uvek odbijena počinje da se oseća povređeno. Zbog toga može da dođe do udaljavanja kod partnera. Međutim, seks je samo deo intime. Postoje i zagrljaji i poljupci. Budite nežni jedno prema drugom i otvoreno razgovarajte o svemu što vas muči. Otvorena priča o problemu može pozitivno da utiče na smanjenje stresa, što potom može da ima i pozitivan efekat na sam problem”, kaže Lamblo.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar