Elton Džon ogolio dušu: Odvikavanje od droge, teške odluke i nesrećne ljubavi u autobigrafiji “Ja”

On otvoreno govori o svojoj muzici i vezama, strastima i greškama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Ron Elkman / ddp USA / Profimedia

Slavni muzičar Elton Džon objavio je autobiografiju “Ja“ koja će se od sutra naći i pred čitaocima u Srbiji.

Kritičari kažu da je u ovim rok memoarima potpuno “ogolio svoju dušu“ i podario čitaocima priču o svom životu napisanu istinito, bespoštedno i duhovito.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U autobiografiji “Ja“ Elton govori o svom celokupnom životu, o odvikavanju od droge, odlukama koje su mu promenile sudbinu, ljubavi koju je pronašao uz Dejvida Furniša i o tome kako je postao otac.

On otvoreno govori o svojoj muzici i vezama, strastima i greškama.

Knjigu je preveo Dejan Cukić, koji je kazao da je autobiografija Eltona Džona verovatno najzabavnija knjiga koju je dosad prevodio.

“Bukvalno svakodnevno sam padao sa stolice od smeha. Elton je bio neočekivano iskren, nemilosrdan, najviše prema sebi, ali i drugima… i izuzetno duhovit. Mislim da sam najbolju preporuku za ovu knjigu čuo od lektorke Silvane Novaković. Kada smo radili konačno sređivanje teksta, priznala mi je da je želela da izbegne ovaj posao ”jer joj je Elton izuzetno išao na živce””, kaže Cukić.

Međutim, dodaje, kada je pročitala njegovu priču, potpuno je promenila mišljenje, a njemu će lično biti najdraže da se ljudi uz ovu knjigu prisete početaka Eltonove karijere, jer njegovi albumi s početka sedamdesetih godina prošlog veka spadaju među vrhunska ostvarenja svetske rok muzike.

Podseća da je Eltonov život bio pun dramatičnih preokreta: od perioda kada su svi odbijali muziku koju je radio sa Bernijem Topinom do apsolutne vladavine muzičkim top-listama; od malodušnog pokušaja da se udavi u svom bazenu u Los Anđelesu do disko-plesanja sa princezom Dajanom i kraljicom Elizabetom; od prijateljstva sa Džonom Lenonom, Fredijem Merkjurijem i Džordžom Majklom do osnivanja fondacije za borbu protiv HIV.

Dok je vladao Brodvejom sa Adidom, mjuziklima “Kralj lavova“ i “Bili Eliot“, krio je od sveta da se više od jedne decenije bori sa narkomanijom…

 

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar