Čekanju je došao kraj: “Lounli plenet” Ateljea 212 prva premijera od početka korone

Kako su iz pozorišta potvrdili, tim je našao način da se predstava odigra uz poštovanje svih propisanih mera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Jelena Fatić

Prva premijera predstave koja će se odigrati u Beogradu od početka pandemije koronavirusa biće komad “Lounli plenet“, 24. jula u Ateljeu 212, autorskog tima Olge Dimitrijević, Maje Pelević, Dimitrija Kokanova, Tanje Šljivar i Igora Koruge.

Kako su iz pozorišta potvrdili, tim je našao način da se predstava odigra uz poštovanje svih propisanih mera.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Autori (Pelević, Kokanov i Dimitrijević) su ujedno i glumci i oni će igrati pod maskama, što će biti obavezan rekvizit i za publiku u kojoj će biti svega sedam ljudi uz propisanu distancu.

“Lounli plenet” traje sat vremena, pola predstave odvijaće se unutra u foajeu, dok će druga polovina biti napolju, a završava se na pjaceti ispred Ateljea 212.

“Predstava je imerzivnog karaktera, koja se izvodi u otvorenim i zatvorenim prostorima, oko i u zgradi pozorišta, namerno izbegavajući klasičan scenski prostor, odnosno samu scenu. Kroz kolažnu strukturu pet autorskih i izvođačkih glasova, koji se međusobno prepliću i prožimaju, umetnici vode propisno distanciranu publiku na turističku turu kroz obe strane novčića utopije i distopije naše (pozorišne) svakodnevice”, objašnjavaju autori.

Foto/Jelena Fatić

Ističu da će kroz pet autorskih glasova pokušati da provedu publiku kroz pejzaže i puteve transformisanih budućnosti koje nas očekuju.

“Lounli plenet predstavlja slalom kroz moguće utopije i distopije naših gradova i naših intimnosti…Ova predstava reflektuje na svet prve polovine 2020. godine, dok istovremeno pokušava da promišlja forme teatra koje se mogu odvijati i uprkos virusu, a posledično tome, i potencijalne forme zajedništva u javnom prostoru budućnosti”, zaključuju autori.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar