Oliver Stoun bez dlake na jeziku: “Holivud je postao preosetljiv, ovo je smešno”

U intervjuu za New York Times Magazine, ovaj slavni sineasta opisao je svoja osećanja u vezi sa sadašnjom klimom u svetlu krize koronavirusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Proslavljeni reditelj Oliver Stoun izjavio je da misli da je Holivud postao previše slab i osetljiv, te da je moderni način pravljenja filmova, uslovljen koronom, “smešan” .

U intervjuu za New York Times Magazine, ovaj slavni sineasta opisao je svoja osećanja u vezi sa sadašnjom klimom u svetlu krize koronavirusa.

Foto/Pixabay.com

“Sve je postalo preterano pipavo, previše osetljivo. U Holivudu sada ne možete da snimite film bez savetnika za Kovid. Ne možete da snimite film bez savetnika za osetljivost. To je smešno”.

Oskarovac je takođe kritikovao Akademiju filmske umetnosti i nauke zato što “menja mišljenje na svakih pet, 10 ili dva meseca”.

“Akademija menja svoje mišljenje svakih nekoliko meseci u vezi sa mnogim pitanjima. To je svet političke korektnosti i uopšte ne čeznem da se vratim tamo. Nikada ranije nije bio tako lud. To je sada kao čajanka iz “Alise u zemlji čuda”.

Nastavljajući priču o svom neraspoloženju zbog trenutne društvene klime, Stoun je objasnio na koji način će pandemija uticati na produkciju.

“Znate, upravo sam pročitao kako će filmovi biti veoma skupi za proizvodnju sada, jer morate da preduzmete sve mere opreza, pa će pedeset dana snimanja postati šezdeset dana snimanja, i sve to obavezno socijalno distanciranje među glumcima”.

Njega to, ipak, neće sprečiti da nastavi da snima. Štaviše, trenutno radi na nekoliko dokumentaraca.

“Jedan je o Džonu F. Kenediju. Otkako je moj film “JFK” izašao 1991. godine, obelodanjeno je mnogo novog materijala, koji su ljudi dosad ignorisali”, dodao je reditelj.

Drugi film bavi se čistom energijom.

“Ovo je tema koja nije naročito popularna, ali meni to nije važno”.



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar