Iako ih mnogi preporučuju, nisu baš dijetalne: 5 vrsta zdravih UŽINA koje usporavaju proces mršavljenja!

Kalorijska vrednost ovih namirnica nije vaš prijatelj u skidanju suvišnih kilograma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com727707

Ukoliko ste odlučili da smršate, verovatno ste počeli sa klasičnim pravilima – da ne jedete ništa nezdravo, da samo konzumirate zdrave namirnice i da unosite što manji broj kalorija.

Međutim, unos manjeg broja kalorija može da bude u suprotnosti sa odlukom da se zdravo hranite, zato što nisu sve namirnice koje su zdrave u isto vreme i dijetalne!

Otkrivamo vam koja hrana koju ljudi na dijetama često konzumiraju za užinu može da uspori vaš proces mršavljenja:

Foto/Pixabay.com/kaboompics

Voćni jogurti

Običan jogurt je vrlo zdrav i hranjiv, ali oni sa raznim ukusima, poput voćnih mogu da budu izuzetno kalorični. Oni su obično puni šećera i dodatih aditiva i konzervanasa.

Sladak musli

Iako je ovo često preporuka za doručak ili užinu, kupovni musli često, pored hranljivih vlakana, sadrži i dodatak meda, sušenog voća, čokolada i ostalih stvari koje imaju veći deo šećera, a teško je i da se odredi prava mera. Zbog toga je bolje opredeliti se za zobene žitarice, koje će vas držati duže sitima, a nećete uneti prekomernu količinu šećera u svoj organizam.

Foto/Pixabay.com

Orašasti plodovi

Zna se da su orašasti plodovi izuzetno zdravi, kako za srce, tako i za nervni sistem, ali ne treba preterivati u njihovoj konzumaciji. Jedna činijica orašastih plodova sadrži oko 135 kalorija, što nije malo, pošto retko ko pojede samo ovoliko za užinu. Zbog toga se preporučuje samo šaka orašastih plodova na dnevnom nivou.

Energetske pločice

Često se ove pločice prave sa čokoladom, a još češće su prethodno umočene u razne sirupe pune šećera. Kratko će vas držati sitima, ali će vas i nepotrebno ugojiti.

Foto/Pixabay.com

Šejkovi

U kafićima se šejkovi uglavnom služe u velikim šoljama, a puni su dodataka kao što je čokolada, što rezultira velikom prepunjenom posudom koja može da sadrži i do 1000 kalorija! Zato je bolje da sami kod kuće napravite mešavinu od sastojaka koji sami želite i pritom birajte one koji sadrže manji broj kalorija.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar