Ukoliko vam je ponestalo ideja za doručak, kanapei sa dimljenim lososom su savršeno rešenje za ukusan i hranljiv obrok. Ovo je savršen izbor ne samo za doručak već i ukoliko vam se pojave nenajavljeni gosti.
Za pripremu vam nije potrebno više od 15 minuta a ukus će zadovoljiti i najizbirljivija nepca.
Potrebno:
6 kriški manjeg tost hleba
100 g ili 6 fileta dimljenog lososa
30 g putera
80 g krem sira
1 kašičica rena
2 kašike rendanog parmezana
začini
soli i bibera po ukusu
1 čen belog luka
1/2 kašičice mirođije
malo rukole
malo hrskavog crnog luka (u bočici)

Public Domain Pictures
Priprema:
Hleb prvo malo zagrejte a potom premažite puterom i istostirajte. Pospite začinima. Da bi tost bio hrskav sa svih strana, najbolje je da ga držite na žici dok se hladi.
U međuvremenu pomešajte krem sir, ren, sitno seckani čen belog luka, mirođiju, so i biber.
Mešavinom premažite komade hleba, pa preko svakog stavite po filet dimnjenog lososa. Pospite hrskavim lukom i dodajte rukole po ukusu pa poslužite.
Uživajte u divnom, hrskavom i zdravom doručku!
Komentari (0)