Džonson preuzeo punu odgovornost za odgovor vlade na Kovid-19

Velika Britanija je na trećem mestu u svetu po broju preminulih od posledica koronavirusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Profimedia

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da preuzima punu odgovornost za odgovor vlade na pandemiju koronavirusa i negirao da je pokušao da okrivi zdravstvene radnike za širenje Kovida-19.

Džonson se našao na meti kritika jer je rekao da pojedini medicinski radnici nisu pratili procedure za zaustavljanje širenja broja preminulih od korona virusa, a lider opozicionih laburista Kir Starmer u više navrata je tražio od njega da se izvini. Džonson to nije učinio, podseća Rojters.

Britanski premijer je, obraćajući se u parlamentu, rekao da je poslednja stvar koju je želeo da uradi bila da okrivi zdravstvene radnike za ono što se dogodilo.

“Kada je u pitanju preuzimanje krivice, preuzimam punu odgovornost za ono što se dogodilo. Jedna stvar koju niko nije znao ranije tokom ove pandemije bila je da se virus prenosi asimptomatski s osobe na osobu na takav način i zato su se smernice i procedure promenile”, naveo je Džonson.

Velika Britanija je na trećem mestu u svetu po broju preminulih od posledica koronavirusa, sa potvrđenim 44.391 smrtnim slučajem, pokazuju podaci sajta Worldometers.

U toj zemlji od korona virusa ukupno je obolelo 286.349 osoba.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar