Smanjuje iritaciju i hrani kožu: 5 veoma korisnih svojstava ulja avokada

Ulje avokada se koristi u kozmetici zbog svojih regenerativnih i hidratantnih osobina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Zreli avokado
Foto/Pixabay.com

Masne kiseline u avokadu su fantastične, pomažu koži da ostane hidrirana – bez iritacija. U stvari, avokado je odličan za osetljivu kožu i smirivanje iritacija koje znaju da se vraćaju.

Korisna svojstva ovog tropskog voća, možete iskoristiti stavljanjem maski od njega na lice ili korišćenjem njegovog ulja za kožu.

Ulje avokada je jestivo ulje koje nastaje presovanjem mesnate pulpe avokada. U ishrani koristi se kao dodatak jelima i kao ulje za kuvanje. Takodje se koristi i u kozmetici zbog svojih regenerativnih i hidratantnih svojstava.

“Avokado je fantastičan izvor gustih hranljivih materija” govori nutricionistkinja Gabriela Pikok, “njegovo ulje bogato je zdravim mononezasićenim mastima, energijom i mikronutrijentima.”

Foto/Pixabay.com

Oni uključuju vitamine A, B, C i D, antioksidans vitamin E, minerale poput gvožđa, magnezijuma, bakra i kalijuma, omega-3 i beta-karoten, kao i masne kiseline.

“Svi ovi hranljivi nutritienti podrška su zdravom funkcionisanju organizma kao deo zdrave i izbalansirane ishrane.” Ovaj koktel dobrih sastojaka koristi zdravlju srca jer smanjuje holesterol, poboljšava zdravlje očiju, takodje i u borbama sa upalama gde umiruje probleme poput artritisa. Mazano na kožu, donosi opipljive promene.

Foto/Pixabay.com

Ukusna kombinacija vitamina i antioksidanata avokadovog ulja spasilac je za kožu. Masne kiseline su, na primer, ključne za njenu regeneraciju i obnovu.

Visoka doza fitosterola (biljnih jedinjenja) u ulju pomaže sprečavanje gubitka vlage i hidrataciji kože, a antioksidanti deluju na neutralizovanje slobodnih radikala koji napadaju ćelije kože.

Foto/Pixabay.com

Patite od psorijaze ili ekcema? Ulje avokada kao sadržaj kreme dokazano hrani i hidrira kožu i značajno smanjuje simptome.

Čak i ako imate najčistiju kožu, svi ćemo sa godinama patiti od gubitka kolagena, tako da čak i ako nemate problematičnu kožu, ulje i njegovo bogatstvo masnim kiselinama i vitaminom C mogu pomoći proizvodnji kolagena i zdravlju vaše kože.

Foto/Pixabay.com

Gabriela kaže da su prednosti neosporne: “Lokalno korišćenje omekšava i hidrira kožu spolja i čine je zdravom i hidriranom. A potpuno je prirodno: bez hemikalija, aditiva i parfema. Naravno, serum pojačan avokadovim uljem možda nije ukusan kao avokado tost, ali vaše lice će vam sigurno biti zahvalno.”



Izvor: Objektiv.rs, Srbijadanas.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar