Pula ne odustaje: “Tustu ćemo prikazati van Festivala, i u Areni” (VIDEO)

Gradonačelnik Pule Boris Miletić bio je, kao i mnogi, zatečen odlukom Pulskog filmskog festivala da ne prikažu dokumentarni film “Tusta”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Dokumentarni film o Branku Črncu Tusti koji je odbio Pulski filmski festival ipak će biti prikazan u Areni 26. jula, objavio je Grad Pula na svojim službenim stranicama.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić bio je, kao i mnogi, zatečen odlukom Pulskog filmskog festivala da ne prikažu dokumentarni film “Tusta”. Razlog tome navodno je bio taj što je film već prošle godine imao premijeru u Motovunu, a ne u Puli i što je publika imala priliku da ha vidi već više puta.

Ali, Miletić je pozvao reditelja filma Andreja Korovljeva i članicu filmske ekipe Paolu Orlić kako bi im saopštio da će, nezavisno od festivala, film ipak prikazati u Areni, 26. jula u 21.30 sati.

“Tusta je Pula! Veliko “Da” sada i uvijek za ikonu brojnih generacija, za Tustu koji je uvek kao temeljnu vrednost svog delovanja isticao antifašizam, oštro se boreći protiv neofašizma, netrpeljivosti i ekstremnog nacionalizma. Čovek koji je beskompromisno svetlao obraz antifašističke, tolerantne i otvorene Pule ostavio je neizbrisiv trag u srcima Puležana i istoriji grada. Pula je ponosna na Tustu, zahvalna na Tusti i naša je dužnost da njegov lik i delo ostanu u trajnom sećanju. Tusta je ikona za sve one koji su antifašizam i pacifizam smatrali i smatraju kao deo svog bića i pogleda na svet. Stoga, veliko “Da” za Tustu”, izjavio je tom prilikom gradonačelnik Miletić.



Izvor: Headliner

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar