Doktorki Šćekić zbog rasističkog ispada ZABRANJEN PRILAZAK klinici u kojoj je radila

Iz pravne službe poliklinike kažu da doktorka kod njih nije zaposlena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Video/Printscreen

Snimak rasističkog ispada doktorke Milene Šćekić, koja je uz salvu uvreda terala iz lifta Medicinskog fakulteta u Novom Sadu tamnoputu studentkinju iz Irske, šokirao je javnost i izazvao oštre osude na društvenim mrežama.

Ovom prilikom se oglasio pravni tim poliklinike “ST medicina”, a oni su još juče obrisali njen profil sa sajta.

“Ne tolerišemo bilo kakav oblik diskriminacije – ni rasnu, ni etničku, već se trudimo da se borimo protiv nje.”

Iz pravne službe poliklinike kažu da doktorka kod njih nije zaposlena, već da radi po ugovoru o delu i kod njih, ali i u drugim poliklinikama.

“Kod nas radi po ugovoru o delu, samo u Kliničkom centru Vojvodine ima ugovor o radu.”

Ističu da su nakon incidenta preuzeli sve neophodne mere, uključujući i to da dr Šćekić ne može da priđe klinici.

Poliklinika ,,ST medicina” se ograđuje od postupka dr Šćekić i kažu da ne treba da trpe štetu zbog odgovornosti pojedinca.

KVC oštro reagovao na rasistički ispad doktorke: “Nije dostojna lekarske profesije”

Povodom skandaloznog ispada dr Milene Šćekić juče se oglasio i Klinički centar Vojvodine gde je inače zaposlena pomenuta doktorka.

“Povodom snimka nemilog događaja, a koji se desio van prostorija Kliničkog centra Vojvodine, ali u kom je jedan od aktera lekarka zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi, Klinički centar Vojvodine ovom prilikom ovakvo njeno ponašanje i način komunikacije ocenjuje kao neprihvatljivo i najoštrije ga osuđuje”, ranije je saopšteno iz KCV.

Kako navode dalje, Klinički centar Vojvodine, kao poslodavac ove lekarke, a u okviru svojih ovlašćenja će o navedenom slučaju obavestiti nadležnu lekarsku komoru radi ispitivanja etičnosti postupanja ove lekarke, odnosno njene dostojnosti za obavljane lekarske profesije, rečeno je u Kliničkom centru Vojvodine.

Inače, nadležna lekarska komisija ima ovlašećenje da lekarima, ako se utvrdi da za to ima razloga, oduzme lekarsku licencu, odnosno zabrani dalje obavljanje te profesije, trajno ili privremeno.



Izvor: Objektiv.rs, Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar