Autobusom iz Beograda možete u Beč svaki dan: Evo i koliko su česti međugradski polasci

Sa BAS-a su u utorak imali oko 1.150 redovnih polazaka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/RTS

Na peronima Beogradske autobuske stanice malo je putnika i svi poštuju pooštrene mere. I oni retki koji su na stajalištu bili bez maske, stavljali su ih pre ulaska u autobus. Mlađih je mnogo više nego starijih, koji su u Beograd dolazili uglavnom kod lekara.

Putnika, inače, ima manje početkom nedelje, a sada, kako je počeo da raste broj novozaraženih od koronavairusa, taj broj je dodatno smanjen, kaže vozač autobusa za Kragujevac.

“U osam sati sam krenuo iz Kragujevca, bilo je desetak putnika. Rekao bih da se u globalu smanjio broj putnika i da će se još smanjiti. Ljudi su u grču, u strahu. Klimu uključujemo, bez nje ne može da se diše jer je autobus hermetički zatvoren i mora da se ubaci svežeg vazduha, inače bi putnici padali u nesvest”, kaže vozač Drago Stanojević.

Zbog koronavirusa manje je i polazaka, ali autobusi po uobičajenom redu vožnje kreću za Novi Pazar, Kragujevac, Vranje i druga mesta u kojima trenutno ima najviše novoobolelih.

Milorad Zarić iz BAS-a kaže da su u utorak imali oko 1.150 redovnih polazaka, što je u odnosu na prethodni period 70 posto manje međugradskih polazaka.

Nisu primetili da je smanjen broj putnika koji idu za Vranje, Kragujevac i Novi Pazar, mada utorkom i inače imaju manje putnika.

U međunarodnom prevozu svakodnevni su polasci za Beč, 10 puta nedeljno za Nemačku, dva puta za Grčku i jednom za Holandiju.

Na Prokopu je oko podneva bilo više putnika BG voza nego onih koji su čekali na polazak do drugih mesta.

U Srbija vozu su kažu da od početka epidemije nisu ublažavali mere, tako da se u voz ne ulazi bez maske.



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar