Korona u SAD: Skoro 300 dece sa teškom kliničkom slikom, za dan obolelo 41.586 osoba

Do danas su SAD zabeležile najmanje 2.590.582 slučaja COVID-19

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Printscreen/ Youtube/ Bloomberg QuickTake

Sjedinjene Države prijavile su u ponedeljak najmanje 41.586 novih slučajeva koronavirusa i 338 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins.

Do danas su SAD zabeležile najmanje 2.590.582 slučaja COVID-19, a najmanje 126.141 osoba je umrla od virusa širom zemlje, prenosi CNN.

Podaci uključuju slučajeve zaraze iz svih 50 država, Distrikta Kolumbija i drugih teritorija SAD-a, kao i osobe koje su se vratile u zemlju.

U studiji objavljenoj u američkom Medicinskom žurnalu piše da je najmanje 285 dece razvilo ozbiljne inflamatorne tegobe od koronavirusa, da se veliki broj zaraženih mališana oporavio, ali da se ništa ne zna o mogućim dugoročnim ili trajnim oštećenjima organizma, izvestio je AP.

U studiji se navodi da se “multisistemski inflamatorni sindrom” kod dece smatra neuobičajenom formom oboljenja, i da su smrtni slučajevi retkost.

Od oko hiljadu dece zaražene u celom svetu, 285 dece je evidentirano u SAD, a od tog broja šestoro je priminulih.

Prosečna starost obolele dece je 8 godina, a naučnici još nisu sigurni da li i odrasli mogu da se razbole od multisistemskog inflamatornog sindroma.

SZO šalje tim u Kinu da istraži poreklo koronavirusa



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar