Savršena ŠMINKA čak i leti: Papirići za MATIRANJE su sjajno rešenje za besprekoran ten! (VIDEO)

Ukoliko ne želite da nosite sa sobom puder za matiranje, ovo je super rešenje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Freepik/ Drobotdean

Verujemo da bi veliki broj dama najradije preskočio šminkanje kada temperature pređu 30. podeljak. Retke su srećnice kojima šminka ostaje na mestu i ne prosija u toku dana. Ona druga grupa, većinska, uglavnom mora svako malo da popravlja što puder, što senke i da sa sobom nosi pun neseser proizvoda kako bi sve izgledalo savršeno.

Zdrav sjaj kože je i te kako poželjan ali ne i kada ona izgleda masno. Ukoliko imate problematičnu T – zonu, bitno je da znate, da za lep ten nije uvek potrebno da sa sobom nosite puder u kamenu. Nanošenje velike količine praškastih proizvoda po rečima stručnjaka nije dobro, jer utiče na pore i može da izazove pojavu bubuljica i akni, te je dobro znati da postoji još jedan kec u rukavu.

Rešenje leži u papirićima (bloterima, kako ih još zovu) za matiranje lica. Tu su da sakupe višak masnoće, a da opet ne štete kvalitetu kože. Preporučuju se svim tipovima kože, a naročito su predisponirani da ih koriste osobe sa masnom i problematičnim tenom.

Foto/ Freepik/ diana.grytsku

Za razliku od pudera u kamenu, papirići ne ostavljaju dodatni sloj na licu, te se ono ne zatrpava puderom, što je dobra strana koja je i pokupila simpatije njihovih korisnika.

Papirići za matiranje imaju još neke vrlo interesantne indikacije za svoju primenu, možda ne iz sveta kozmetike, ali im je upotreba višenamenska i veoma praktična. Mogu se vrlo uspešno koristiti i umesto šampona za suvo pranje kose, jer u svom sastavu sadrže visoke koncentracije bebi pudera (ili običnog talka) koji uglavnom pokupi svu masnoće sa predela na koji se nanose.

Mnogi ih koriste i za fiksiranje šminke, umesto pudera u kamenu ili spreja za fiksiranje. Blagim utiskivanjem papirića, sakupi se višak ulja iz nanetog proizvoda i šminka nema priliku da se razlije ili razmaže. Za istu namenu možete upotrebiti papiriće za fiksiranje karmina na usnama, da karmin traje duže.

 

View this post on Instagram

 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ?? : Comment utiliser notre papier matifiant ? Etape 1 : Ouvre un écrin de papier matifiant Etape 2 : Détecte les petites zones brillantes sur ton visage grâce au miroir magique qui dit que la vérité vraie Etape 3 : Prends la houpette et colle une feuille à base de chanvre et de thé vert Etape 4 : Tapote délicatement ton visage pour enlever l’excès de sébum tout en chantant une chanson de Céline Dion Etape 5 : Fais un double salto. Étape non indispensable mais si tu le fais tu vas vraiment halluciner ! ?Notre papier matifiant est disponible exclusivement chez @sephorafrance et sur notre site (lien en bio et en clic sur ce post). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ?? : How to use our blotting paper: Step 1: Open the blotting paper case Step2: Use the magic mirror that only tells the truth to detect the shiny zones of your face Step 3: Take the small puff and stick a hemp and green tea leaf to it Step 4: While singing a Céline Dion song, gently pat your face to remove the excess sebum from it Step 5: Do a somersault (this step is not a compulsory one, but if you do it, you will hallucinate for sure!) ? Our blotting paper is exclusively available at @sephorafrance and on our website (link in bio or by clicking on this post). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #hemp #chanvre #thevert #greentea #papiermatifiant #blottingpaper #sephora #sephorafrance #sephoraitalia #beautyroutine #skincare #routinebeaute

A post shared by Merci Handy ? (@mercihandy) on

Kako se koriste papirići za matiranje?

Papirići se koriste jednostavno. Oni su izrađeni od specijalnog papira koji najviše podseća na papir za pečenje, a na poleđini jedne strane su celom dužinom obloženi običnim bebi puderom, koji je tu da sakupi višak masnoće i pomogne nam da se rešimo suvišnog sjaja.

Papirići se koriste tako što se nežno utisnu u kožu kako bi se pokupio višak masti. Šminkeri ističu da se njihova upotreba bazira na tapkanju, odnosno, zadrže se na koži nekoliko sekundi, ne trljaju se i ne povlače levo, desno.

Veoma su pogodni za jednokratnu primenu, kada želimo da trenutno popravimo ten, ali nisu dobri za čestu upotrebu, pogotovo kod ozbiljnijih stanja kože, poput seboreje, psorijaze ili drugih kožnih bolesti.

 

View this post on Instagram

 

8 skincare products & tips to control oily shine! ?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Summer is here! That means hotter weather and more sweat and oil on your skin. Do you struggle with oily shine ALL DAY no matter how much powder or how many blotting sheets you use? ?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Get 8 product recommendations AND tips on how to control that oily shine, keep your skin from producing too much oil, and the best ways to touch up throughout the day! ?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Link in our ?@goseechristy? bio!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #GoSeeChristy #OilySkin #OilySkincare #OilySkincareRoutine #OilyShine #OilyShineControl #OilControl #OilControlPowder #OilControlMask #Skincare #SkincareProducts #SkincareTips #PROTips #SkincareSecrets #GlowingSkin #MatteSkin #BlottingPaper #BlottingPowder #OilBlotting #OilBlottingPaper #RicePowder #DustingPowder #FinishingPowder #WhiteHeads #BlackHeads #Acne #AcneTreatment #AcneSkincare #HydratingSerum #HyaluronicAcid

A post shared by Go See Christy ?? (@goseechristy) on

Ne preterujte sa upotrebom

Blotere ne treba koristiti mnogo puta u toku dana, jer prevelikim isušivanjem može doći do pojačanog izlučivanja sebuma na licu. U svrhu smanjenja izlučivanja pojačane masnoće, možemo kupiti specijalne papiriće za matiranje, napravljene od konoplje, za koju je dokazano da suzbija masnoću i dodatno hidrira lice. Prečestim utiskivanjima papirića, samo ćemo potisnuti prljavštinu u dubinu pore i onemogućiti licu da diše, a kao konraefekat ćemo dobiti pojavu bubuljica i akni, koji se na takvim podlogama najbolje razmnožavaju.

Ipak, ako papiriće koristite umereno, veoma brzo ćete uvideti njihove benfite. Ako se pitate gde papiriće možete nabavite, bitno je da se istakne da je sam izbor šaren i bogat a da je samo na vama da nađete one koji vam odgovaraju. Možete ih nabaviti u marketima, drogerijama ili apotekama po vrlo pristupačnim cenama.

Ukoliko želite da sami pokušate da ih napravite, iskoristite pamučne tufere i sa jedne strane ih umočite u bebi puder. Nosite ih u torbi u kesici i po potrebi koristite tako što ćete ih nežno utisnuti na kožu.



Izvor: minutzamene.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar