Autopilot i automatsko parkiranje: Nvidia i Mercedes razvijaju računar nove generacije (VIDEO)

Vlasnici će u bilo kom trenutku moći da dokupljuju i instaliraju dodatne funkcionalnosti i aplikacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen Youtube / NVIDIA

Tokom zajedničke online press konferencije, Nvidia i Mercedes Benz najavili su da udružuju snage u razvoju revolucionarnog računarskog sistema za vozila, koji će se u lukuznim automobilima naći 2024.

Prema njihovim tvrdnjama, to će biti najsofisticiraniji i najnapredniji računarski sistem za podršku u vožnji.

Obezbeđivaće Level 2 (parcijalnu autonomiju) i 3 (detekciju okruženja) autonomnu vožnju, kao i Level 4 (visoka autonomija). To znači da će vozila moći sama da se parkiraju, bez pomoći vozača, ali će on i dalje morati da bude prisutan kako bi mogao da reaguje u slučaju potencijalne opasne situacije.

Brza nadogradnja

Računarski sistem će biti baziran na Nvidia DRIVE platformi, a obezbeđivaće i automatizovanu vožnju poznatim i uobičajenim rutama, recimo od kuće do posla i nazad.

Softver će moći da se nadograđuje “u hodu”, što znači da će kupci u bilo kom trenutku moći da dokupljuju i instaliraju dodatne funkcionalnosti, bezbednosne protokole, aplikacije, kao i da produžavaju pretplate na određene servise, dok god su vlasnici vozila.

To je sličan način funkcionisanja kao što Tesla prodaje svoja Enhanced Autopilot unapređenja.

Podrška tima eksperata

Predstavnici obe kompanije veruju da će zajedničkom platformom revolucionarizovati iskustvo vožnje automobilom, čineći softver potpuno programabilnim.

Svaki budući Mercedes-Benz koji bude opremljen Nvidia DRIVE računarom, biće podržan timom AI eksperata koji će kontinualno razvijati i prilagođavati vozila tokom čitavog njihovog životnog veka.



Izvor: Objektiv.rs, PCPress.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar