Prioritet LJUDSKI ŽIVOTI: Vanredna situacija i u Kraljevu, Ibar se izlio, raste vodostaj Ribnice (VIDEO)

Najkritičnije na području Slatine, Studenice, Gledićkom i Gružanskom kraju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/Printscreen

Zbog obilnih padavina i izlivanja reka, u Kraljevu je proglašena vanredna situacija, rekao je Tanjugu gradonačelnik Predrag Terzić.

Tokom noći se na nekoliko mesta izlio Ibar, a vodostaj je u porastu i na reci Ribnici.

“Gradski štab za vanredne situacije je jutros zasedao i doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na čitavoj teritoriji Grada Kraljeva. Situacija je najkritičnija na području Slatine, Mesna zajednica Mlanča na području Studenice, u Gledićkom i Gružanskom kraju”, navodi Terzić.

Pored toga, reka Ribnica, pritoka Ibra, ima uvećane količine vode, a vodostaj je promenjen i na vodotokovima prvog reda na Ibru i na Zapadnoj Moravi.

“Sve jedinice civilne zaštite se nalaze na terenu, naša javna preduzeća sa ljudstvom i mehanizacijom… JKP Vodovod, Čistoća, Putevi”, rekao je Terzić i dodao da se na terenu nalaze i nadležni iz Grada.

Prioritet je da se prvo spasu ljudi, a Sektor za vanredne situacije je već evakuisao četri lica sa područja mesne zajednice Mlanča.

“Pored toga nam je važno da nijedno domaćinstvo ne bude odsečeno od sveta, da zaštitimo izvorišta vode u Žičkom polju kako bi Kraljevčani imali kontinuirano i sigurno snabdevanje pijaćom vodom”.

Tek nakon što se obezbede ljudski životi, dodaje Terzić, brinuće se o sanaciji putne infrastrukture, puteva i mostova.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar