Holivud zavijen u crno: Reditelj filmova o Betmenu izgubio bitku sa rakom

Nakon ranih uspeha nasledio je dirigentsku palicu od Tima Bartona i preuzeo snimanje franšize o jednom od najpopularnijih heroja DC univerzuma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Profimedia.rs

Džoel Šumaher, reditelj filmova “Betmen zauvek” i “Betmen i Robin” umro je danas, u 81. godini života, prenose strani mediji.

Kako stoji u saopštenju koje je dao rediteljev predstavnik – Šumaher je umro u Njujorku nakon petogodišnje borbe sa rakom.

Foto/Printscreen/Youtube

Džoel je slavu stekao tokom ranih 90ih godina prošlog veka filmom “St. Elmo’s Fire”, u kome su igrali Rob Lov, Demi Mur i Emilio Estevez, kao i horor komedijom “Izgubljeni dečaci”.

Nakon ranih uspeha nasledio je dirigentsku palicu od Tima Bartona i preuzeo snimanje franšize o jednom od najpopularnijih heroja DC univerzuma – Betmenu. Njegov dečački pristup ekranizaciji stripa doprineo je stvaranju podjednako dečijih ostvarenja poput “Betmen zauvek” i “Betmen i Robin”, koji su izazvali veliko negodovanje fanova.

Nakon oprobavanju u svetu super heroja – Šumaher se okrenuo saradnji sa glumcem Kolinom Farelom u filmovima “Zemlja tigrova” i “Telefonska govornica” kao i mjuziklu “Fantom iz opere”.

U više navrata je svojim ekstravagancijama iznenađivao svet – a jedan od poslednjih takvih slučajeva bio je lani, kada je u jednom intervjuu izjavio da je spavao sa više od 10.000 muškaraca.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar