Piter Džekson napisao emotivnu poruku: “Zbogom, dragi Bilbo. Srećan put!”

Čuveni režiser je objavio emotivnu oproštajnu poruku od Ijana Holma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Vest da je Ijan Holm, zvezda filmova “Gospodar prstenova”, “Hobit”, “Peti element” i “Vatrene kočije”, preminuo je u 88. godini u bolnici u Londonu, pre tri dana je odjeknula svetom. Režiser Piter Džekson je na svom Fejsbuku objavio emotivno opraštajnu poruku.

Zek Snajder objavio prvi trejler: Ovako je trebalo da izgleda film “Liga pravednika”

“Veoma sam tužan zbog smrti Ser Ijana Holma. Ijan je bio tako divan i velikodušan čovek. Tih, ali duhovit, sa ljupkim sjajem u oku. Početkom 2000. godine, pre nego što smo započeli snimanje naših Bilbo scena za “Družinu prstena”, bio sam nervozan zbog rada sa tako cenjenim glumcem, ali on me je odmah smirio” , napisao je Džekson i dodao:

“Deset godina kasnije, nadali smo se da će Ijan ponovo igrati Bilba za uvodne scene “Hobita”. Fren i ja smo večerali sa Ijanom i njegovom suprugom Sofi u Londonu, i on nam je rekao da mu je veoma žao, ali to nije mogao to da učini. Poverio nam je da mu je dijagnostifikovana Parkinsonova bolest, i da više nije u stanju da se priseti scenarija. Imao je poteškoće sa hodanjem i nije bio u mogućnosti da putuje na Novi Zeland. Rekao nam je da se u osnovi penzionisao, ali da to nije javno objavio. Ovo je bio težak udarac za nas jer smo smislili lepu ulogu Ijana kao starog Bilba.”

Objasnio je da su počeli da smišlaju načine  na koje mogu da omoguće Ijanu da igra Bilba.

Pre 45 godina je zaplivala Spilbergova “Ajkula”: Evo šta niste znali o prvom letnjem blokbasteru

“Snimamo filmove na Novom Zelandu – ali šta kažete ako bismo došli u London i snimili Vaše scene blizu kuće?” Na kraju večere kimnuo je polako i rekao: “Da, mislim da bih mogao to učiniti.” Ali, znao sam da to čini samo kao uslugu meni, i držao sam ga za ruke i zahvalio mu sa suzama u očima”, dodao je režiser.

“U toku četiri dana snimali smo sve što nam je bilo potrebno. Ilajdža Vud i Ijan su postali prijatelji u toku snimanja “Gospodara prstenova”, a sad je Ilajdža svakodnevno bio u Londonu, pružajući Ijanu dodatnu podršku. U završenom filmu, publika samo vidi Ijana Holma kako prikazuje Bilba, ali, ono što sam doživeo na setu bio je divan glumac koji je pružio svoj poslednji nastup. Bilo je neverovatno hrabro za njega i vrlo emotivno za one koji su tome svedočili”, naglasio je Džekson.

“Gledanje Ijana Holma kako glumi naučilo me je mnogo toga. Bila je privilegija raditi s njim i blagoslov poznavati ga. Oduvek sam voleo Ijanov nastup u poslednjim scenama “Povratka kralja”. “Mislim da sam prilično spreman za novu avanturu.” Zbogom, dragi Bilbo. Srećan put, dragi Ijane”, završava Džekson.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar