Za leto bez BOLA: 4 načina da izbegnete trenje BUTINA!

Ponesite omiljene haljine i suknje bez opterećenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Freepik/ drobotdean

Toplo letnje vreme a vi biste da obučete omiljenu suknju? Ipak, podsvest vam ukazuje na moguće rane na butinama pa ipak birate pantalone ili helanke.

Nevezano da li ste fizički aktivni ili ne, da li imate ili nemate višak kilograma ili je vaša građa prosto takva, problem sa butinama javlja se kod velikog broja ljudi i neretko može da dovede čak i do ozbiljnijih rana na unutrašnjoj strani nogu.

Ovu iritatnu situaciju možete rešiti na nekoliko načina a samo je na vama da procenite koje vam od ovih mogućih rešenja najviše odgovara.

Foto/ Freepik

Puder

Najbolji način da zaštitite kožu od trenja je upotreba neke vrste pudera. Možete koristiti bebi puder, pogotovo ako nosite dugu suknju jer se neće videti tragovi ali i pudere u spreju koji ne ostavljaju tragove i mogu se naći po drogerijama.

Klizavo umesto trenja

Ukoliko umesto pudera preferirate gel varijante, bilo bi dobro da uzimate posebnu vrstu gelova koje koriste trkači – one koji isušuju znoj i čine kožu suvom. Možete probati i sa dezodoransima ali u malim količinama. Izuzetno je bitno da ne koristite isti antiperspirant koji vam služi i za pazuh. Na tržištu možete naći i veliki izbor bez alkohola i aluminijumskih soli, pa je možda dobra ideja da prvo pokušate sa takvim dezodoransom.

Šorts ili biciklističke

Znamo da vam se ideja o sloju viška na visokim temperaturama čini gotovo neprihvatljivom, ali ukoliko vam ovakva varijanta ne smeta, obucite neki šorts ili biciklističke ispod omiljene haljine ili suknje. Time ćete sprečiti trenje između butina.

Foto/ Freepik/ halayalex

Čarape su spas!

Za noćni izlazak, izberite najlon čarape koje imaju čipkastu traku (uglavnom dolaze sa silikonskim delom kako vam ne bi klizile niz noge). Upravo je u toj traci rešenje jer zbog nje neće dolaziti do dodirivanja kože na butinama. Ako ne želite da vam se vide, možete ih podići ili zakačiti halterima. Ukoliko vam se ideja o čarapama ne dopada, možete koristiti ili nešto duže steznike ili čarape iseći do željene dužine, odnosno napraviti od njih biciklističke. Na taj način, sprečićete trenje a čarape su svakako od tanjih materijala i prijatnije nego kada bi ispod haljine nosili šorts.

A šta sa ranama od trenja?

Ukoliko je šteta već načinjena, odnosno, već imate rane od trenja, najbolje je da kožu najpre isperete mlakom vodom i što nežnijim sapunom. Stručnjaci preporučuju da preko namažete vazelin ili kremu sa antibakterijskim delovanjem kao biste izbegli infekciju. To je najbolje uraditi pred spavanje jer se nećete kretati i koža će lakše zarasti. Ukoliko je situacija na butinama ozbiljnija, obratite se lekaru koji će vam dati detaljnije smernice za rešenje problema.

 



Izvor: Objektiv.rs, Ženskimagazin.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar