Pamet u deliću sekunde! 3 fenomenalna saveta šta da ODMAH uradite ako se nađete u životnoj opasnosti

Akteri priča nisu razmišljali dugo, znali su da moraju brzo da reaguju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/rebcenter-moscow

Svako od nas može se, ne daj Bože, u nekom momentu života naći u situaciji u kojoj će morati da reaguje u deliću sekunde ili će biti mrtav.

Neko je bio usred talačke krize, drugi su kidnapovani, jedan broj ljudi napadnut je od divljih životinja, dok je bilo i onih koji su ostali zarobljeni na hladnoj planini uz realnu šansu da će se smrznuti.

Sa čitaocima su podelili svoja iskustva o tome kako su preživeli i koliko je bilo važno ostati pribran i skocentrisan u tim momentima.

“Kidnapovana sam, a ovako sam pobegla”

Sedamnaestogodišnja devojka rešila je da da svoju bebu na usvajanje. U igri su bile jedna 45-žena i par iz Filadelfije. Na kraju je odabrala bračni par. Prvoj ženi od 45-godina nije se svidela devojčina odluka, te joj je banula na vrata i kidnapovala je.

U ruci je držala pištolj, zahtevajući da je vozi do para iz Filadelfije koji je želela da ubije kako bi dobila bebu. Devojka je vozila tresući se usput, ali je sve vreme u retrovizoru gledala ima li neke šanse nekom da signalizira da je u opasnosti.

Vozeći preko mosta, spazila je na tridesetak metara iza policajca na motociklu. Bez imalo oklevanja, čim se spustila s mosta, udarila je autom u stub. Niko nije povređen, dok je kidnaperka bila ošamućena od udarca i ispao joj je pištolj. U tom momentu došao je policajac – misija je uspela, privukla mu je pažnju.

Žena je uhapšena i po brzom postupku osuđena na 12 godina zatvora.

REČ STRUČNJAKA: Imala je samo jedan cilj, a to je da pobegne. Ako vas ikada neko kidnapuje, ukoliko vam se ukaže samo jedna šansa za beg, ne smete da analizirate i oklevate. To je taj momenat koji morate iskoristiti.

Foto/ Pixabay

“Lav je krenuo da me pojede”

Kira Koperstonski je 2014. uživala u šetnji po parku u Plejservilu, Kolorado, kada je iza drveta ugledala lava. Da, lava, u najobičnijem parku. Kasnije je saznala da je pobegao iz nečijeg dvorišta, pošto je držan kao kućni ljubimac.

Lav je u svakom slučaju u njoj video plen i krenuo je da reži. Kako joj se približavao i spremao za skok, Kira je, gledajući prethodno filmove o divljini upamtila da lavovi ne vole viku ljudi.

Ona je ni manje ni više nego počela da peva! I to najglasnije moguće. Lav je stao, pa ustuknuo. Na kraju je on pobegao.

REČ STRUČNJAKA: U svetu divljih životinja plen je plen. A plen ne priča, ne proizvodi zvukove. U suprotnom, kao u slučaju Kire, predator će se zbuniti, pa i prepasti i odustaće od napada jer nije naviknut na proizvođenje zvukova prekoputa.

“Dečko me bije u kući”

Devojka je celo veče trpela nasilje od pijanog dečka. Nekoliko puta ju je fizički napao, već je imala modrice na telu i krv joj je išla iz nosa. Nije smela da izađe iz kuće.

U jednom momentu, čula ga je da je gladan i tada joj je sinulo:

“Dragi, naručiću nam picu, pa da ipak večeras uživamo malo. Šta kažeš na to?”, upitala je nasilnog dečka, koji je na sreću prihvatio ideju.

Uzela je flajer i pretvarala se da zove pica dostavu, a zapravo je okrenula 911 (američku službu za hitne pozive):

Devojka: Želela bih da naručim picu.

Foto: Pixabay/toNic-pics

Dispečer: Gospođo, dobili ste 911.

Devojka: Da, znam. Može li jedna velika sa fereronima, maslinama i kobasicama?

Dispečer: Izvinite, sigurni ste da znate da ste dobili 911?

Devojka: Da. Znate li kad ćete nam doneti picu?

Dispečer: Ok, gospođo, da li je tu sve u redu? Imate li hitan slučaj?

Devojka: Da, imam.

Dispečer: I to ne možete da nam kažete jer je s vama neko u sobi?

Devojka: Da, tačno. Znate li kada ćete doneti picu?

Dispečer: Policajac je na oko kilometar od vas. Ima li nekog oružja u vašoj kući?

Devojka: Ne.

Dispečer: Možete li ostati na telefonu sa mnom?

Devojka: Ne. Vidimo se uskoro, hvala vam.

Policajac je došao za nekoliko minuta i uhapsio nasilnika. Priča je postala toliko viralna posle objavljivanja na Redditu, da je postala deo reklame za 911 i na Superboulu!

REČ STRUČNJAKA: Devojka je znala da ako pred nasilnikom pozove policiju, nagrabusiće. Ovo je bio jedini način da se spasi. Postoji više načina kako da se fizički zlostavljane osobe spasavaju, a jedan od najboljih načina je i da prethodno razrade tajne signale sa okolinom (deca, komšiluk) u slučaju napada.

Baka Emilija u podrumu krila 2 urne! Unuk saznao ČIJE su i počeo da PLAČE, a onda je ugledao i kosti



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar