U moru preterano našminkanih devojaka, izgledajte PRIRODNO: Izjednačite TEN samo uz pomoć korektora

Šminkeri kažu da je i te kako moguće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/Photosbychalo

Žene su sklone tome da, sve što ne bi trebalo da se vidi na licu, to nešto odmah prekriju korektorom.

Mnoge ne bi znale šta da rade da ga nema, pogotovo u različitim nijansama.

Upravo samo korektor je, verovale ili ne, ponekad dovoljan da sve reši, a profesionalni šminkeri nam otkrivaju nekoliko trikova kako da ga najbolje iskoristimo, pogotovo kao super laganu podlogu.

Vizažisti često koriste trikove delimičnog prekrivanja kože lica samo koristeći korektor, jer podloga je ponekad suvišna, a ovo je minimalan način da opteretimo kožu.

“Često koristim samo korektor, a količina zavisi od stanja na koži i nepravilnostima. Na taj način koža može da diše i na kraju koristimo manje proizvoda, iako je savršeno ujednačena”, prokomentarisao je vizažista iz Los Anđelesa Robert Sesnek.

Međutim, ovaj način prekrivanja ponekad zahteva više nijansi korektora, jer lice nije savršeno iste nijanse, a ako se odlučimo za delimično prekrivanje, poigraćemo se tonovima.

Foto/Pixabay/nanshy

“U zavisnosti od njihovih ličnih stilova i koliko vremena imaju za nanošenje, pojedini vizažisti se odlučuju za različite vrste formula za ujednačavanje lica. Predlažem kremastu formulu za područje ispod očiju i formulu potpunijeg pokrivanja oko nosa, središta lica ili obraza”, prokomentarisao je vizažista.

Vizažista Tomi, iz Njujorka, dodaje da je pri ovoj tehnici treba koristiti korektore koji bolje prekrivaju. Idealni su gusti tečni, umesto da slojevima pokušavamo da nanesemo neki lakši korektor.

Sa njima se slaže i njujorška vizažistkinja Delina Medhin, koja ističe da licu uglavnom nije potrebno toliko prekrivanja, već samo delimično.

Foto/Pixabay/talitasoaresblogger

“Mnogo puta deo lica ne treba prekriti i zato predlažem da na ta mesta, da bi ujednačili boju sa delovima koji su prekriveni korektorima, izmešate korektor sa kremom”, istakla je Medin.

Stručnjaci ističu da je najpraktičnije koristiti dve nijanse korektora za ujednačavanje tena. Prva nijansa odgovara za nos, crvenilo i mrlje, druga je za svetlija područja.



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar