Podmlađuje i uklanja bore: 5 načina da iskoristite maslinovo ulje i izgledate još bolje!

Ovo ulje je nešto najbolje što možete sebi da priuštite za negu svog tela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Zašto je maslinovo ulje za lice tako popularno i koristi se već vekovima? Zbog čega se i dan danas toliko koristi u kozmetičkoj industriji?

Maslinovo ulje je bogato vitaminima, mineralima i prirodnim masnim kiselinama. Ovo ulje je snažan sastojak anti-aging proizvoda za negu kože, bogato je antioksidansima. Bogato je vitaminima E i A.

Maslinovo ulje pomaže vašoj koži da održi mladalački izgled i sjaj, hidrira kožu, održava elastičnost i mekoću. Takođe, maslinovo ulje pomaže ćelijama kože da se regenerišu. Spisak pogodnosti i značaj maslinovog ulja je zaista velik.

Saznajte kojih su to pet najboljih načina na koje ekstra devičansko maslinovo ulje možete da koristite u svrhe ulepšavanja.

Uklanja bore

Maslinovo ulje pomaže koži da održi mladalački izgled i sjaj, hidrira kožu, održava elastičnost i mekoću. Takođe, maslinovo ulje pomaže ćelijama kože da se regenerišu. Antioksidanti u maslinovom ulju pomažu u usporavanju procesa starenja, dok vitamin E štiti kožu od UV zraka, a oleinska kiselina regeneriše kožu i deluje protivupalno. Ostale pogodnosti uključuju hidrataciju kože i čine je mekom i glatkom. Osim toga, primenom maslinovog ulja za lice, neće doći do začepljenja pora. Koristi se i prikladno je za negu osetljive i suve kože lica.

Foto/Pixabay.com

Mekša koža ruku i stopala

Maslinovo ulje je dobra zamena za kreme za stopala. Pre spavanja utrljajte malo ovog ulja na stopala, obujte tanke čarape i probudite se sa super mekim stopalima. Takođe, dobro utrljajte maslinovo ulje na dlanove, navucite pamučne rukavice i već ujutru vaši dlanovi će biti meki i nežni. Isti proces treba da izvedete ako su vam laktovi i kolena suvi. Nekoliko kapi maslinovog ulja su rešenje za vas samo ih utrljajte na problematična mesta i problem će biti rešen.

Foto/Pixabay.com

Jača kosu i uklnja perut

Ako je vaš problem suva kosa i lomljivi vrhovi – zbog sunca, sušenja fenom ili čestog farbanja rešenje se, opet, krije u maslinovom ulju. Pomešajte pola šoljice maslinovog ulja i dva izmućena jaja. Smesu nanesite na vlažnu kosu i umotajte u peškir. Sačekajte 30 minuta i zatim isperite mlakom do hladnom vodom.  S druge strane, ako je perut vaš svakodnevni problem, pomešajte bademovo i maslinovo ulje, utrljajte u koren kose i ostavite da deluje barem 5 minuta pre nego što operete kosu. U svakom problemu sa kosom, rešenje je maslinovo ulje.

Foto/Pixabay.com

Za krte i lomljive nokte

Maslinovo ulje se može koristiti i za negu noktiju i pospešivanje njihovog rasta. Tanke, krte i lomljive nokte i oštećenu kožicu oko noktiju potopite u maslinovo ulje (sipajte ga u manju posudu). Pomoći će da vaši nokti i koža oko njih postanu glatki i jači. Ili svako veče pred odlazak u krevet utrljajte malo maslinovog ulja na nokte, sačekajte nekoliko minuta da se upije i zatim odstranite višak. Za nedelju dana primetićete prvo poboljšanje u izgledu noktiju.

Foto/Pixabay.com

Mrlje od nikotina

Mrlje od nikotina na noktima i prstma, odstranićete ako u maslinovo ulje dodate nekoliko kapi limunovog soka. Nakratko umočite prste u rastvor i dobro protrljajte. Postupak ponavljajte nekoliko dana i mrlje će nestati.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar