7 najboljih trikova kako da iskoristite pivo, a da ga ne pijete, i kakve sve to veze ima sa puževima

Postoji mnogo načina da iskoristite pivo, a neki od njih će vas verovatno iznenaditi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Ako je konzumacija vaš favorit među načinima korišćenja piva, ipak pogledajte i naš izbor drugih mogućnosti upotrebe piva u svakodnevnom životu.

Ne samo da se može koristiti u kuhinji i kozmetici, nego i za još mnogo trikova koji su vam potpuno nepoznati.

Pogledajte neke od njih i razmislite da li bi vama mogli da budu korisni ili od pomoći.

Pranje kose

Istina je, pivo može i na glavu. Operete li kosu pivom, ona će dobiti bolji sjaj i volumen. Vaša kosa može na kraju mirisati poput studentske zabave, ali rezultat je vredan toga. Za ovu namenu možete iskoristiti bilo koje pivo. Možda imate neko staro pivo, koje vam se ne pije? Dajte ga svojoj žednoj kosi. Oni koji zagovaraju korišćenje piva u nezi kose kažu kako najbolje odgovara masnoj kosi, a može podstaknuti i njen brži rast i jačanje.

Foto/Pexels.com

Uklanja mrlje

Pili ste kafu i prosuli je po svom raskošnom skupom tepihu? Nema problema, samo na mrlju izlijte malo piva. Pivo je sjajna alternativa hemijskim proizvodima. Pustite da se mrlja natopi pivom i ostavite je da malo stoji. Onda uzmite ubrus i tapkajte na tom mestu. Nakon toga isperite vodom i sapunom i tepih će biti kao nov.

Foto/Pexels.com

Suzbija puževe

Niko ne voli da mu po vrtu švrljaju puževi, a možete ih se rešiti, ako im “ponudite” pivo. Nalijte malo piva u posudu i ukopajte je u zemlju, tako da puževi mogu dopuzati do nje. Privući će ih miris kvasca iz piva, a kad uđu u posudu, vašim mukama s puževima je kraj.

Foto/Pexels.com

Okupajte se u pivu

Natočite malo piva  u svoju kupku i oseti ćete kako se pivski balončići upijaju u vašu kožu. Kao i kod vina i u pivu se nalaze antioksidanti, koji će vašu kožu učiniti sjajnom.

Foto/Pixabay.com

U kuhinji

Pivo je odlično za mariniranje svih vrsta mesa, omekšava ga, a ne utiče na ukus mesa. Dodajući pivo u gulaš ili čili poboljša ćete ukus jela. Takođe, odlično je za prelivanje piletine prilikom pečenja. U svakom slučaju, kad kuvate s pivom, pokušajte da ne popijete previše marinade.

Foto/Pexels.com

Prehranite biljke

I vaše biljke su žedne i treba im piće. Pivo je izvrsno đubrivo za dvorišne i sobne biljke. Najviše će im prijati odstajalo pivo, a šećer u piću pomoći će biljkama da budu veće i zelenije.

Rešite se bolova u stomaku

Foto/Pixabay.com

Ako vas boli stomak, pivo verovatno neće biti prva stvar za koju ćete pomisliti da bi vam mogla pomoći. Međutim, karbonizacija u pivu može ublažiti vaše želučane tegobe, slično kao što to čini đumbirovo pivo.

U jednom intervjuu Men’s Healthu Dr. Aleksander je rekao: ”Nisam video da je službena medicina to ikad potvrdila, ali imam pacijente koji tvrde da to funkcioniše.”

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!