Bazel, grad u kome se ljudi s POSLA vraćaju – PLIVAJUĆI! (FOTO+VIDEO)

Jedni tvrde da na ovaj način žele da se rekreiraju nakon posla, dok drugi žele da izbegnu saobraćajne gužve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Pixabay/ Photo-pixler

U letnjim mesecima stanovnici Bazela šetaju se ulicama grada s jarkim torbama u obliku ribe. Takozvani “Wickelfisch” zapravo je nepropusna torba koju koriste za spremanje svojih stvari kada odluče da zaplivaju u Rajni.

Moćna evropska reka u julu i avgustu izvor je zabave za brojne građane ovog švajcarskog grada na granici s Nemačkom i Francuskom.

Pa iako prosečna letna temperatura u Bazelu iznosi tek oko 25 stepeni Celzijusa, a Rajnu karakteriše vrlo brz i nepredvidljiv rečni tok koji se preporučuje samo najboljim plivačima – mnogi u njoj traže osveženje.

Neretko ćete videti ljude kako nakon radnog vremena skidaju svoja odela na obalama Rajne, spremaju ih u “Wickelfisch”, te plivajući kreću kući.

Jedni tvrde da na taj način žele da se rekreiraju nakon posla, dok drugi žele da izbegnu saobraćajne gužve u gradu od oko 170.000 stanovnika.

Foto/ Youtube/ Screenshot/ Marco X

Najveći broj kupača pliva na potezu između mostova Švarcvald i Johaniter i pusti da ih struja povede nizvodno.

Ne samo da je Rajna temperamenta reka namenjena vrsnim plivačima već oko nje nema ni spasitelja. Ako želite da zaplivate u njoj, činite to na sopstvenu odgovornost.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u videima koji slede.



Izvor: Objektiv.rs, ddl.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar