Vaš partner ima problem sa erekcijom? Saznajte sve moguće uzroke i otkrijte kako da mu pomognete

Za početak budite svesni da problem najverovatnije nema veze sa vama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pexels.com/Emma Bauso

Što više znate o erektilnoj disfunkciji, to ćete lakše razumeti šta se događa vašem partneru i kako možete da mu pružite podršku.

Ako je možda postalo očigledno da vaš partner ima probleme u postizanju i održavanju erekcije, treba da znate sve moguće uzroke.

To može da bude posledica upotrebe određenih lekova ili zdravstvenih problema. Bez obzira koji je razlog, kada tako nešto počne da se događa, morate da budete svesni da taj problem najverovatnije nema veze sa vama.

Foto/Pexels.com/Andrea Piacquadio

Ovo nije znak da vas partner više ne voli ili da vas voli manje, da je izgubio interesovanje za vama i da mu više niste privlačni, a isto tako ne znači da više nikada nećete imati seksualni odnos sa partnerom. To je znak da oboje morate ponovno da postavite nove temelje svoje seksualne veze, što može biti vrlo dobra stvar, jer može iznova obogatiti vaš seksualni živo,t koji je možda ušao u rutinu.

Imajte na umu da su neki oblici erektilne disfunkcije normalni znakovi starenja muškaraca.

Još jedna stvar koja je vrlo važna je da erektilna disfunkcija može biti prouzrokovana kako fizičkim, tako i psihičkim stanjem osobe, a nekada su obe stvari uzrok.

Razgovor i još razgovora

Foto/Pexels.com/Josh Willink

Naravno, jedan od najvažnijih elemenata razumevanja i rešavanja problema je razgovor, odnosno splet razgovora koje morate obaviti sa partnerom. Razgovor za oboje može biti vrlo osetljiv, ali je vrlo važno da otvoreno razgovarate o problemu. Samo na taj način ćete moći da saznate šta mu se tačno događa i kako se oseća u vezi toga. Zbog toga što ovaj problem utiče na oboje, morate i da ga  rešavati zajedničkim snagama.

Ako na temelju određenih znakova zajednički utvrdite da bi disfunkcija mogla da ima fizički uzrok, obavezno treba potražiti pomoć lekara, koji će vašeg partnera poslati na dodatna ispitivanja. S druge strane, uzrok erektilne disfunkcije može da bude i manjak poverenja u vezi, anksioznost, stres i strah od lošeg seksa. U određenim slučajevima postoji mogućnost da nestane seksualne privlačnosti.

Vrlo je važno da u tom trenutku na najrealniji način pokušate da nađete rešenje problema.

Evo nekih pokazatelja koji mogu kod muškarca biti uzrok pojave erektilne disfunkcije-a:

Foto/Pixabay.com/Stocksnap

Nedostatak poverenja

Jedan od razloga zbog čega muškarac može imati probleme s povjerenjem su česte svađe u kojima on ima osjećaj da ne može pobijediti i u kojima se on mora ispričavati bez obzira bio on kriv ili ne, kao i vaš manjak poštovanja prema njemu, koji izražavate kritikama, ironičnim komentarima kojima ga ponižavate i omalovažavate.

Drugi razlozi mogu da budu: vaši nepredvidljivi izlivi besa u kojima gubite svaku kontrolu, vaše ćutanje i durenje, nevera ili flertovanje sa vaše strane,emocionalni napadi, nagle promene raspoloženja i vaša nepredvidivost

Stres

Razlog može da bude opšti stres zbog posla, privatnog života, novca i drugih problema koji nemaju veze sa vašom vezom. Ali može i da bude razlog disfunkcionalnost vaše veze, strah pokazivanja seksualnosti pred vama, stres koji nastaje zbog svađa među vama i emocionalne disharmonije u vašoj vezi.

Šta možete da učinite?

Foto/Freepik/jcomp

Postoje određene stvari osim razgovora i rešavanja problema koje mogu da budu rešenje.

Tu su naravno i seksualne tehnike koje mogu pomoći prilikom erektilne disfunkcije. Jedan od načina na koji vi konkretno možete pomoći u održavanju erekcije je ručnom masažom. Ako penis omekša prilikom odnosa, dajte i sebi i njemu vremena da se ponovno opustite i nemojte prestajati sa predigrom. Isto tako, nemojte da nastavljate sa penetracijom iste sekunde kada partner postigne erekciju. Čim oseti manji pritisak da mora odmah da „obavi posao“, postoji mogućnost da će erekcija nestati.

Eksperimentišite, probajte ono što još niste ili radite nešto što ste pre radili, ali ste u poslednje vreme zanemarili. Uživajući u svojoj seksualnosti, prenećete tu pozitivnu energiju i na vašeg partnera, koji će sigurno reagovati pozitivno. Nikako nemojte da zanemarite partnera u takvim situacijama, podelite sa njim ono što osećate i kako se osećate.



Izvor: Objektiv.rs, zena.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar