Rumunsko-srpski film “Malmkrog” premijerno na Berlinalu

Zasnovano na filozofskom delu "Tri razgovora" Vladimira Solovjova, ostvarenje je realizovano uz podršku FCS

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
printscreen/YouTube

Novi film proslavljenog rumunskog sineaste Kristija Pujua “Malmkrog”, koji je realizovan uz podršku Filmskog centra Srbije i uz učešće srpskih autora, otvoriće novi takmičarski program “Susreti” ovogodišnjeg 70. Berlinala.

U Berlinu će se održati svetska premijera filma zasnovanog na filozofskom delu “Tri razgovora” Vladimira Solovjova, a koji je realizovan u koprodukciji Rumunije, Srbije, Švajcarske, Švedske, Severne Makedonije i BiH.

 

 

Na “Malkmkrogu“ radili su srpski dizajneri zvuka Zoran Maksimović i Ognjen Popić, kompjuterske vizuelne efekte kreirali su Šiva Stanojević i Vukan Burić, a u filmu je korišćena numera “Tebe poem” Stevana Stojanovića Mokranjca.

Pored toga, na ostvarenju su radili i domaći filmski radnici u sektoru kamere, uz korišćenje filmske opreme iz jednog od domaćih filmskih rentala.

 

 

FCS podržao je projekat “Malmkrog” (tada pod nazivom “Letinjikovac”) na konkursu za sufinansiranje manjinskih koprodukcija u 2018.

Prestižna sekcija “Susreti” predstavlja platformu koja nastoji da gaji estetski i dramaturški smele radove nezavisnih i inovativnih filmskih stvaralaca.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar