Vladika Joanikije poručio: Ovo su dani iskušenja i vojevanja sa nepravdom, nemojte da se bojimo

Duh Sveti nas upućuje u punoću istine kao što je rekao Gospod svojim apostolima, rekao je Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

„Mi treba da vojujemo u ove dane iskušenja sa nepravdom, sa zlom voljom, sa zlim mislima i predumišljajima protiv Crkve od naših vlasti“, poručio je vladika Joanikije nakon liturgije u Nikšiću.

„Duh Sveti nas upućuje u punoću istine kao što je rekao Gospod svojim apostolima, vidjeći da ne razumiju sve najbolje, jer još njihova srca nijesu bila spremna, nijesu postali sasudi blagodati Svetog Duha. Kada dođe Duh Sveti i ispuni sasude njihovih srca i umova tada će razumjeti na novi način, produbiće se njihovo poimanje svega što im je Gospod govorio i činio“, rekao je Vladika, dodavši da Duh Sveti otkriva ko je Gospod Isus Hristos, otkriva punoću naše svete vjere u Oca i Sina i Svetog Duha.

Poručio je da Božja blagodat i Božja milost ukrepljuju Crkvu Božju, naročito kada su velika iskušenja.

„Kada dođu iskušenja, nemojte da se bojimo. To je izazov veliki, samo da smo sa Bogom i sa onima koji su Božji, sa Svecima i sa našim Svetinjama, a kada smo sa Bogom, sa Svecima i sa našim Svetinjama onda smo nepobjedivi. To nas, naravno, obavezuje da budemo pravi hrišćani, da ne vojujemo u ovom svijetu kao ostale vojske ovog svijeta, nego da vojujemo istinom, pravdom, ljubavlju“.

„Tako i mi treba da vojujemo u ove dane iskušenja sa nepravdom, sa zlom voljom, sa zlim mislima i predumišljajima protiv Crkve od naših vlasti. Nije mi jasno šta se čini, a biće nam jasno jednog dana kada sve ovo prođe, vidjećemo da se to zlo bilo naduvalo i previše i ono će, naravno, pući samo od sebe. Važno je da mi ostanemo na svom mjestu i da se za sve Bogu molimo, da nikom zla ne želimo, pa će Bog učiniti ono što je Njegova volja“, zaključio je Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar