Većina greši u jednoj stvari kod kuvanja testenine, u ovome je tajna

U tečnosti koja preostane od paste krije se dragoceni sastojak koji može da vam posluži u kuhinji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Ukoliko ste do sada bacali vodu u kojoj se kuvala testenina, od sad je možete iskoristiti.

Špageti, fusili i ostale testenine odličan su izbor čak i za one kojima kuvanje ne ide od ruke.

Bitno je napraviti ukusan sos, pročitati vreme kuvanja na uputstvu s kutije i jednostavan ručak je pred vama.

Voda u kojoj se kuva testenina je prepuna skroba koji može biti vaš tajni adut u pripremi savršenog sosa.

Ta skrobna voda se naziva i „tečno zlato“, budući da su samo dve-tri kašičice dovoljne da poboljšaju ukus vašeg jela.

Dakle, kad sledeći put budete kuvali testeninu, ne preterujete s količinom vode u loncu jer će koncentracija skroba biti smanjena u previše tečnosti.

Kad odstranite skuvanu pastu, mutnu vodicu koja je ostala dodajte u svoj sos umesto obične vode, a ono što vam ostane možete staviti u kalupe u led i zamrznuti.

Sledeći put kad budete pravili sos, rižoto ili gulaš, dodajte dve-tri kockice smrznutog skroba i vaše jelo će dobiti potpuno novu dimenziju.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar