Godišnjica TRAGEDIJE! Dan kada je život IZGUBIO „košarkaški Mocart”! (VIDEO)

Dražen Petrović poginuo je 7. juna 1993. godine u 28. godini života

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/printscreen youtube

Dražen Petrović jugoslovenski i hrvatski košarkaš poginuo je u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine na auto-putu nedaleko od Ingolštadta u 28. godini života. Hrvatska reprezentacija se tada iz Poljske vratila avionom, a Dražen je na put krenuo automobilom sa devojkom nemačkom manekenkom Klarom Šalantzi koja je bila za volanom. Klara je vozila crveni golf, a usled slabe vidljivosti, mlada devojka nije videla šleper koji se preprečio na putu, te se zakucala u njega.

“Činjenica je da je Klara vozila prebrzo. Bila je mlad vozač, sa malo iskustva, i u takvoj situaciji nije baš mogla najbolje da se snađe. Zakucala se u šleper koji se preprečio na putu brzinom većom od 160 kilometara na sat. Nije čak uspela ni da reaguje, nije kočila. I da je pokušala da zaustavi svoje vozilo, pitanje je kako bi sve to prošlo sobzirom da se šleper ispred njih pojavio iznenada. A onda je usledio strašan udarac od kojeg je Dražen, koji je u automobilu sedeo na suvozačevu mestu, poginuo”, prepričavao je za hrvatske medije policajac Binder koji je prvi došao na mesto nesreće.

Klara je u ovoj nesreći prošla sa lakšim povredama. O samoj nesreći nikad nije želela da priča, a kasnije se udala za fudbalera Olivera Bierhofa.

Dražen Petrović bio je jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. Karijeru je počeo u Šibenci, nastavio u Ciboni i Real Madridu, a kasnije nastavio u NBA klubovima Portlandu i Nju Džerzi Netsima.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je bronzanu i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1984. i 1988, a sa Hrvatskom srebrnu medalju 1992. ULEB ga je 2008. godine izabrao među 50 ljudi koji su najzaslužniji za razvoj košarke u Evropi.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar