Na mestu Vojne akademije biće Muzej grada Beograda, projekat za zgradu se privodi kraju

Biće to moderna zgrada i najveći muzej u Beogradu, po ugledu na muzeje u svetu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Grad Beograd završava projekat za rekonstrukciju nekadašnje zgrade Vojne akademije na uglu ulica Resavske i Nemanjine gde će biti novi Muzej grada Beograda.

Najkasnije do kraja godine biće raspisan tender za rekonstrukciju te zgrade zahvaljujući čemu će Muzej grada Beograda dobiti svoj novi, stalni prostor, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je nakon otvaranja “Izložbe jedne slike” u Holu starog dvora rekao da je taj posao bio složen jer je trebalo rešiti imovinsko-pravne odnose, raspisati konkurs i napraviti dobar projekat.

Podsetio je da Muzej grada Beograda od osnivanja daleke 1906. godine nije imao svoju zgradu i da se selio na različite lokacije, ali da će i to rešiti uskoro.

“Biće to moderna zgrada i najveći muzej u Beogradu, po ugledu na muzeje u svetu”, rekao je Vesić.

Sliku Uroša Predića “Kosovka devojka” od danas građani mogu videti u prostoru Skupštine grada Beograda.

Sliku, koja je vlasništvo Muzeja grada Beograda, građani će vikendom do 28. juna moći da pogledaju u periodu od 10 do 16 sati, dok će radnim danima to moći da učine od 17 do 19 sati, u grupama uz pratnju kustosa.

Direktorka muzeja Grada Beograda Jelena Medaković zahvalila je predstavncima grada Beograda na mogućnisti da predstave sliku u holu Starog dvora.

Ova, kao i druge slike biće u stalnoj postavci Muzeja kada dobije svoj prostor, rečeno je tom prilikom.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar