Čarls Kater ostvario SRPSKI SAN: Amerikanac kome je Srbija ukrala srce dobio pasoš naše zemlje

Amerikanac koji je uz Srbiju ostao za vreme epidemije ostvario je svoju veliku želju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/ Screenshot/Charles Cather

Amerikanac Čarls Kater, koji se pre 10 godina zaljubio u našu zemlju i svojim snimcima na Jutjubu pokupio simpatije gledalaca iz Srbije i celog sveta, danas je dobio srpsko državljanstvo.

“Na putu da pokupim svoj srpski pasoš i ličnu karticu! Biće to veoma ponosan trenutak; možda bi 5. jun trebalo da bude moja slava!
Biću prvi dvostruki građanin u svojoj porodici! Moja majka nije ni odlepila zbog toga kad sam joj rekao; bila je srećna zbog mene!”, napisao je Kater na svbojoj Fejsbuk stranici.

Kater, koji je odrastao u Grinapu u državi Ilinois, je kao menadžer programa “Work and Travel” stigao u Srbiju 2010. i od tada je, kako kaže, pokušao da živi na obe destinacije. Ovaj program omogućuje studentima da letnji raspust provedu u Americi, gde dobijaju priliku da rade, ali i da se druže sa vršnjacima sa celog Balkana.

It’s official! ??❤??

Posted by Charles Cather on Петак, 05. јун 2020.

Čarlsu su se Srbija i njegovi novi sugrađani toliko dopali da već godinama na sav glas hvali lepote života u našoj zemlji. Domaći specijaliteti su naravno nezaobilazni, ali Kater uspeva i da kroz odgovore na pitanja stranaca, odagna stereotipe i strahove koji su prisutni kod onih koji imaju samo površno znanje o Srbiji.

Zbog ovog stava imao je i neprijatnosti, ali ga to nije pokelebalo, već nasuprot ohrabrilo. Može se reći i da je kod njega proradio srpski inat, pa je još jače promovisao pozitivan imidž Srbije.

“Svaki put kad postavim novi video u kojem govorim o Srbiji, stigne mi na stotine poruka punih mržnje i odvratne sadržine u kojima prete meni i mojoj porodici. Takve poruke kod mene izazivaju nešto potpuno suprotno od straha – agresiju da nastavim u sledećim videima da govorim još više lepih stvari o Srbima i Srbiji”, rekao je prošle godine Kater u jednom od intervjua.

Da je spreman da ostane uz novu domovinu i kada je najteže pokazao je ove godine tokom epidemije koronavirusa, kada je rešio da se ne vrati u SAD iako je imao mogućnost.

Kater je, verujući da će se Srbi bolje izboriti sa zarazom, napravio video-dnevnik o samoizolaciji u Novom Sadu pod nazivom “American’s Self Quarantine in Serbia”. Svoju odluku pravdao je činjenicom da je naš narod prošao kroz mnogo strahota u svojoj dugoj istoriji, dok u Americi nema toalet papira.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar