Vlasnica Doma za stare “Radost” branila se ćutanjem: Preti joj do 12 godina zatvora

Njoj se stavlja na teret krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube/ Televizija Istok

Vlasnica Doma za stare “Radost” Biljana D. (61) koja se sumnjiči da je podstrekivala direktorku da ne prijavi da se koronavirus pojavio u ovoj ustanovi, branila se ćutanjem u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu, saznanje Telegraf.

Biljani D. na teret se stavlja krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi, za koje je zaprećena kazna i do 12 godina zatvora.

“Sumnja se da je Biljana D. podstrekivala direktorku Doma za stare “Radost” Branku P. da nadležnim zdravstvenim službama ne prijavi da su se kod korisnika Doma i pojedinih zaposlenih pojavili simptomi korona virusa, što je dovelo do širenja zaraze, koja je kasnije i potvrđena testiranjem”, kaže izvor upoznat sa slučajem.

Kako se saznaje, Biljana D. saslušana je juče u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu, gde se branila ćutanjem. Njoj je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

U ovom domu virusom korona zaražene su 53 osobe, a preminulo je pet.

Branka P., direktorka doma za stare “Radost” uhapšena je 19. maja, a nakon saslušanja u tužilaštvu, određen joj je pritvor. Ona se tereti da je počinila krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti, za koje je zaprećena kazna od pet do 12 godina zatvora.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar