Ni Srbi, ni Bugari o ovome nisu mogli da sanjaju: Vučić o zajedničkim projektima dve zemlje

"Zahvalan sam Bojku Borisovu, jer sam danas video više nego u svim ranijim putovanjima"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, tokom posete Bugarskoj, da su Srbija i Bugarska dve prijateljske zemlje, koje rade zajedno na dva velika projekta – auto-putu i gasovodu, koji su, ističe, od suštinskog značaja za obe zemlje.

“Obišli smo dva važna projketa, zajednička, završetak autoputa između granice dve zemlje i Sofije, i onda bismo imali sve vreme auto-put Beograd – Sofija, za 3 sata. To je nešto što ni Srbi, ni Bugari mnogo decenija nisu mogli ni da sanjaju”, rekao je Vučić u obraćanju novinarima, nakon što je sa Borisovim obišao i trasu budućeg gasovoda “Balkanski tok”, u mestu Krušumski vodopadi.

Zahvalio je premijeru Bugarske, što je, kako kaže, uložio mnogo truda, energije i entuzijazma u pravljenje najboljih mogućih odnosa Srbije i Bugarske, i Srba i Bugara.

Dodao je da je izgradnja “Balkanskog toka” od suštinskog značaja za budućnost Srbije i Bugarske.

“Zahvalan sam Bojku Borisovu, jer sam danas video više nego u svim ranijim putovanjima”, konstatovao je Vučić.

On je zahvalio Bugarskoj na podršci na EU putu, što, kako je rekao, nije uvek lako.

Istakao je da Srbija doživljava Bugarsku kao istinski prijateljsku zemlju, a bugarski narod kao bratski.

Bugarska agencija o važnosti projekta

Bugarska agencija BTA prenela je vest da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao u jednodnevnu posetu Bugarskoj gde se sastao sa premijerom te zemlje Bojkom Borisovim.

Borisov je gosta iz Srbije dočekao na aerodromu u Sofiji, odakle su zajedno otišli helikopterom u nadzor napretka izgradnje autoputa Evropa i balkanskog gasovoda.

“Izgradnja auto-puta Evropa je važna ne samo zbog dve države već je ključna za transport robe između Evrope i Azije”, rekao je Borisov i istakao da je napravljen značajan pomak na izgradnji deonice duge 17 kilometara između Dragomana i Slivnice koja se nalazi između Sofije i granice sa Srbijom, a koja bi do kraja godine trebalo da bude završena.

Kako prenosi BTA, u toku je izgradnja 30 od 48 kilometara puta koji povezuje granični prelaz Kalotina sa glavnim putem i deo je panevropskog saobraćajnog koridora X (Salcburg-Beograd-Niš-Sofija-Plovdiv-Istanbul).

Agencija dodaje i da je Borisov upoznao Vučića sa izgradnjom gasovoda, koji bi trebalo da prođe kroz 11 administrativnih regiona na Balkanu.

“Projekat je izuzetno važan za energetsku bezbednost celog regiona Balkana”, istakao je Borisov.

Nakon obilaska helikopterom izgradnje ta dva građevinska projekta, Vučić i Borisov su razgovarali o pitanjima od obostranog interesa tokom radnog ručka u Velikom Turnovu.

Vučić se obratio iz helikoptera: Obišao radove na izgradnji auto-puta od Sofije do granice sa Srbijom



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar