Nove informacije: Đoković je DONIRAO neverovatnu sumu novca tokom pandemije koronavirusa

Srpska teniska zvezda Novak Đoković donirao je značajnu sumu za pomoć onima koji pate u svojoj domovini u ovo vreme pandemije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/youtube

Đoković je jedan od najplaćenijih tenisera na svetu, a njegovo bogatstvo se procenjuje na 100 miliona evra.

“Ja sam pre svega pravoslavni hrišćanin, pa tek onda sportista”, slavno je rekao Đoković u aprilu 2011. godine, primivši Orden svetog Save u prvom stepenu od njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja za doprinos obnovi crkava i manastira u Srbiji, uključujući 100.000 dolara manastiru Gračanica na Kosovu.

U 2015. godini njegova dobrotvorna fondacija udružila se sa Svetskom bankom kako bi srpskoj deci omogućila pristup školovanju i nezi, a 2017. godine otvorila je restoran u Srbiji koji nudi besplatnu hranu beskućnicima i siromašnima.

Sada je teniska zvezda ponudila više od 5,5 miliona dolara (5 miliona evra) srpskom sistemu javnog zdravlja, ljudima kojima je to neophodno i dobrotvornim organizacijama kojima upravlja Srpska pravoslavna crkva, izveštava pravoslavna novinska agencija.

Đoković je već u martu donirao 1.101.375 dolara (milion evra) za pomoć u kupovini respiratora i neophodne medicinske opreme za bolnice u Srbiji.

Pored toga, srpski teniser je donirao milion evra i italijanskom gradu Bergamu, koji je u tom trenutku bio jedan od najvećih žarišta pandemije koronavirusa u čitavom svetu!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar