Fenomenalni Kolin Farel: Maestro glume bez emocija

Ovo su najbolje uloge poznatog glumca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YOutube

Irac Kolin Farel je jedan od najtalentovanijih glumaca u Holivudu. Igrao je u više od 60 filmova, i nemoguće je da niste gledaji nijedan film u kojem se on pojavljuje. Danas smo u čast njegovog rođendana odlučili da se pozabavimo njegovim najboljim ulogama. Farel je tokom svoje karijere uspeo nešto što je malo ko uradio – postao je maestro glume bez osećanja.

Naime, njegove dve najupečatljivije uloge i uloge kojima se najviše ponosi su u filmovima “Jastog” i “Ubistvo svetog jelena” u kojima ne pokazuje nikakve emocije, i odličan je u tome. Kod publike stvara nelagodu, ali uspeva da prenese na gledaoce sva osećanja koja bi lik trebalo da oseća.

 

View this post on Instagram

 

Everyone just go watch this

A post shared by Yo Its Aaron (@connie.tv) on


“Jorgos Lantimos (režiser) nam nikada nije rekao da treba da glumimo bez emocija, monotonim glasom, nikad, nikad. Međutim kada smo došli da snimamo, shvatili smo da je to jedini način. Priča je toliko jaka, a likove je teško odigrati zato što se ponašaju na potpuno neverovatan način. Zato smo izabrali taj stav bez emocija i monoton”, rekao je svojevremeno Kolin.

“Jastog” je jedan od najboljih, ako ne i najbolji film ovog glumca. Preporučujemo ga svima! Farel savršeno igra muškarca koji živi su u suludom svetu. Naime “Jastog” je satira koja prikazuje sve ironije ljubavi, govori o individualnosti i pokušaju institucija da se umešaju u privatan život. Glavni lik živi u svetu u kome osobama nije dozvoljeno da nemaju romantičnog partnera. Svi koji su sami moraju da se uključe u program koji im nudi mogućnost da nađu svoju srodnu dušu, međutim ako to ne uspe morju biti pretvoreni u životinju po svom izboru. Film se igra sa idejama o tome šta bi se desilo kada bi se socijalna pravila dovela do ekstrema. Farel savršeno igra zbunjenog čoveka koji pokušava da se izbori sa namenutim pravilima. Njegov performans, ikao ne vidimo da njegov lik pokazuje osećanj,a je odličan, a priča je srceparajuća.

 

View this post on Instagram

 

#thekillingofasacreddeer #colinfarrell #nicolekidman #yorgoslanthimos #mkvarchive #nowwatching?

A post shared by Burcak Coskundeniz (@burcakcos) on

Još jedan prikaz ovakvog načina glume vidimo u filmu “Ubistvo svetog jelena”, gde glumac igra još hladniju osobu. Farel je doktor koji je zbog svoje nepažnje kriv za smrt jednog pacijenta. Upravo zbog toga ga sin tog pacijena upozorava da će njegova porodica dobiti bizarnu bolest i da će on morati da odluču da ubije jednog od njih kako bi se ostali spasili. Film je odlična alegorija priče iz Grčke mitologije o svetom jelenu, dok priča o mnogim problemima modernog društva. Vidimo kako je na porodicu lekara prenesena mitološka priča u kojoj Aganmenom slučajno ubija jelena, zbog čega ga dočeka bes boginje Artemide. U ovim filmovima možete da vidite Farela kako donosi performans kakav nikada u životu niste videli.

Još 5 odličnih filmova Kolina Farela:

“Telefonska govornica”

“U Brižu”

“Suvišni izveštaj”

 

“Udovice”

“Ludo srce”

N.T.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar