Nezvani gosti umalo ugrozili istorijsko lansiranje: Samo je “šaptač” mogao da reši dramu (VIDEO)

Nekoliko aligatora, koji se često viđaju na Floridi, ušetalo je u kompleks svemirskog centra Dž. F. Kenedi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Tanjug / AP Photo / John Raoux

Dok su inženjeri i stručnjaci NASA izvodili poslednje pripreme za istorijski let, koji je trebalo da se dogodi u sredu, otkrili su nezvane goste.

Detalji događaja, koji je mogao da ugrozi čitavu misiju, objavljeni su dva dana posle odlaganja lansiranja zbog loših vremenskih prilika. Nezvani gosti nisu bili protivnici svemirskog programa već – radoznali aligatori.

Nekoliko reptila, koji se često viđaju na Floridi, ušetalo je u kompleks svemirskog centra Dž. F. Kenedi i došlo do lansirne rampe!

Novo lansiranje u subotu

NASA kod lansirnih rampi ima jezerca koja koristi za hlađenje opreme, a aligatorima su očigledno posebno privlačna. Uz svemirski kompleks, inače, smešten je rezervat za divlje životinje koje, povremeno, pređu zamišljenu granicu, prenosi Zimo.dnevnik.hr.

Kako bi se rešili nepozvanih gostiju, pozvali su “šaptača aligatorima” Frenka Roba, koji ih je uspešno uhvatio i prevezao nazad u prirodu.

Podsećanja radi, novo poletanje rakete Falcon 9, koja će u orbitu poslati kapsulu Crew Dragon sa dva američka astronauta, planirano je sutra u 21.22 časova, po našem vremenu, a Objektiv.rs pratiće uživo dešavanja na Floridi.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar